ΚΟΣΜΟΣ

Σπαρακτικές εικόνες: Χιλιάδες Θιβετιανά Μαστίφ εγκαταλελειμμένα στην Κίνα (photos&video)

Σπαρακτικές εικόνες: Χιλιάδες Θιβετιανά Μαστίφ εγκαταλελειμμένα στην Κίνα (photos&video)

Απογοητευτικές είναι οι εικόνες που έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας από τα εκτροφεία Θιβετιανών Μαστίφ στην Κίνα, όπου χιλιάδες σκυλιά, της ακριβότερης ράτσας στον κόσμο, ζουν σε άθλιες συνθήκες, καθώς δεν αποτελούν πια ποθητό αντικείμενο για τους πλούσιους.

Εγκαταλελειμμένα σε χωράφια της Κίνας, στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο και με λίγη τροφή χιλιάδες θιβετιανά μαστίφ αναζητούν τον ιδιοκτήτη τους... Κάποτε αυτή η «χρυσή» ράτσα συνιστούσε σύμβολο κύρους για τους πλούσιους και ισχυρούς της Κίνας. Όμως η μαζική εκτροφή τους δεν έφερε και την μαζική ζήτηση, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή τουλάχιστον 1.000 Θιβετιανά Μαστίφ να βρίσκονται εγκαταλειμμένα στην Κίνα...

tibet2

Τα Θιβετιανά Μαστίφ βρέθηκαν να περιπλανώνται στους έρημους δρόμους της πόλης Yushu, στην επαρχία Qinghai στην Κίνα και ένα καταφύγιο ζώων τους προσέφερε στέγη.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να συνεργαστεί με το Surmang Namgyaltse Monastery, φτιάχνοντας από κοινού ένα καταφύγιο γι' αυτά τα ζώα, γνωστό ως Surmang Namgyaltse, προκειμένου να διασωθούν τα εγκαταλειμμένα Μαστίφ, των οποίων η σίτιση γίνεται από δωρεές απλών πολιτών.

Σχετικές ειδήσεις