ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας παρέλασαν οι Tρεις Mάγοι στη Μαδρίτη

Ισπανία: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας παρέλασαν οι Tρεις Mάγοι στη Μαδρίτη

Oι Τρεις Μάγοι με τα δώρα παρήλασαν στους δρόμους της Μαδρίτης υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας την παραμονή των Θεοφανείων (Πέμπτη 5/1), ημέρα που πιστεύεται ότι επισκέφθηκαν τον μικρό Ιησού προσφέροντάς του χρυσό, λιβάνι και σμύρνα.

Ο Μελχιώρ, ο Γασπάρ και ο Βαλτάσαρ προσέφεραν γλυκά σε χιλιάδες παιδιά που τους περίμεναν υπομονετικά στην κεντρική λεωφόρο της ισπανικής πρωτεύουσας.

Οι αρχές της Μαδρίτης ανέπτυξαν 800 αστυνομικούς, πολλοί εξ αυτών με βαρύ οπλισμό, τοποθέτησαν τσιμεντένια οδοφράγματα προκειμένου να εμποδίσουν την πρόσβαση στους δρόμους και προχώρησαν σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον περιορισμό της κυκλοφορίας των φορτηγών, στον απόηχο της επίθεσης του Δεκεμβρίου σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, όπου σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι.

Η Ημέρα των Βασιλιάδων που γιορτάζεται την 6η Ιανουαρίου είναι σημαντικότερη από την γιορτή των Χριστουγέννων για πολλούς στην Ισπανία.

Συχνά τα παιδιά περιμένουν έως αυτήν την ημέρα για να ανοίξουν τα δώρα τους που τους φέρνουν οι Τρεις Μάγοι, όχι ο Άγιος Βασίλης.

Σε κάθε πόλη πραγματοποιούνται παρελάσεις με αφορμή την εορτή και στη Μαδρίτη οργανώνεται μία από τις μεγαλύτερες.

Σχετικές ειδήσεις