ΚΟΣΜΟΣ

Καιρός: Χιονοθύελλα «παραλύει» την Κωνσταντινούπολη

Καιρός: Χιονοθύελλα «παραλύει» την Κωνσταντινούπολη

Σαράντα πόντοι χιόνι έχουν καλύψει την Κωνσταντινούπολη, την οποία σαρώνει από χθες Παρασκευή (06/01) χιονοθύελλα.

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων καθώς και τις αεροπορικές και ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες έχει προκαλέσει στην Κωνστανινούπολη το πέρασμα της κακοκαιρίας.

Από χθες το βράδυ περίπου 40 πόντοι χιόνι έχουν καλύψει την Κωνσταντινούπολη δημιουργώντας προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο Dogan, η αεροπορική εταιρεία Turkish Airlines αναγκάστηκε να ακυρώσει από χθες τουλάχιστον 500 πτήσεις από τα αεροδρόμια Ατατούρκ και Σαμπίχα Γκεκτσέν καθώς εξαιτίας των μετεωρολογικών συνθηκών επηρεάζεται η ορατότητα.

Το πρακτορείο Anadolu, αναφέρει ότι 5.900 ταξιδιώτες αναγκάστηκαν να καταλύσουν σε ξενοδοχεία χθες το βράδυ μετά την ακύρωση των πτήσεών τους.

Τέσσερις διεθνείς πτήσεις --από την Ινδία, της Μαλδίβες, τη Νότια Αφρική και το Βιετνάμ-- με προορισμό την Κωνσταντινούπολη τελικά αναγκάστηκαν να προσγειωθούν στο Γκαζιαντέπ, στη νότια Τουρκία.

Παράλληλα, το Λιμενικό διέκοψε τη ναυσιπλοΐα στον Βόσπορο ενώ η εταιρεία που διαχειρίζεται τα φέρι που συνδέουν την ασιατική με την ευρωπαϊκή πλευρά της πόλης ανακοίνωσαν επίσης ότι αναστέλλονται τα δρομολόγια για σήμερα.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία, οι χιονοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν όλη την ημέρα, αν και η χιονοθύελλα θα κοπάσει το απόγευμα. Οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν κάτω από το μηδέν για αρκετές ημέρες ακόμη.

Πηγή: Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχετικές ειδήσεις