ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Tο Ισραήλ εκτόξευσε πυραύλους σε στρατιωτικό αεροδρόμιο έξω από τη Δαμασκό (vid)

Συρία: Tο Ισραήλ εκτόξευσε πυραύλους σε στρατιωτικό αεροδρόμιο έξω από τη Δαμασκό (vid)

Το αρχηγείο του συριακού στρατού είπε την Παρασκευή (13/1) ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε πυραύλους σε σημαντικό στρατιωτικό αεροδρόμιο νοτιοδυτικά της Δαμασκού, πρωτεύουσας της Συρίας, και προειδοποίησε το Τελ Αβίβ για αντίποινα για την "κραυγαλέα" επίθεση.

Η συριακή τηλεόραση επικαλέστηκε δηλώσεις του στρατού ότι αρκετοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από μια περιοχή κοντά στη θάλασσα της Γαλιλαίας στο βόρειο Ισραήλ μετά τα μεσάνυχτα και ότι προσέκρουσαν στο έδαφος στο συγκρότημα του αεροδρομίου, σημαντική βάση του ειδικού σώματος της Δημοκρατικής Φρουράς.

Σε δήλωσή του, το αρχηγείο του στρατού δεν ανέφερε θύματα, είπε ωστόσο ότι οι πύραυλοι προκάλεσαν πυρκαγιά.

Το αεροδρόμιο χρησιμοποιούνταν ως βάση εκτόξευσης πυραύλων εναντίον των ανταρτοκρατούμενων περιοχών στα προάστεια της Δαμασκού.

Στο παρελθόν, το Ισραήλ έχει στοχεύσει θέσεις της λιβανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ μέσα στη Συρία, όπου η οργάνωση που υποστηρίζεται από το Ιράν συμμετέχει στον πόλεμο στο πλευρό του συριακού στρατού.

Το αεροδρόμιο της Δαμασκού είχε βομβαρδιστεί βομβαρδιστεί ξανά από αέρος το 2013. Το Ισραήλ αποφεύγει να επιβεβαιώσει ή να αρνηθεί τη συμμετοχή του σε επιθέσεις στόχων μέσα στη Συρία.

Σχετικές ειδήσεις