ΚΟΣΜΟΣ

Στο «σφυρί» 100 υπογραφές διάσημων προσωπικοτήτων

Στο «σφυρί» 100 υπογραφές διάσημων προσωπικοτήτων

Συλλογή με περισσότερες από 100 υπογραφές διάσημων προσωπικοτήτων των τελευταίων πέντε αιώνων, όπως του Τσαρλς Ντίκενς, του Σερ Ουίνστον Τσόρτσιλ και του Δούκα του Ουέλινγκτον, θα τεθούν προς πώληση σε δημοπρασία.

Ο Τζον Έβανς από το Ουόρδινγκ του δυτικού Σάσεξ της Βρετανίας παθιασμένος με την πολιτική συγκέντρωνε τις υπογραφές επί 50 χρόνια έως τον θάνατό του το 2007.

Στη συλλογή περιλαμβάνονται οι υπογραφές του μυθιστοριογράφου και ποιητή, Ράντγιαρντ Κίπλινγκ, του ποιητή Γουίλιαμ Γουόρντσγουορθ και του συγγραφέα του Σέρλοκ Χολμς, Άρθουρ Κόναν Ντόυλ.

Η παλαιότερη υπογραφή είναι του Α’ Δούκα του Μάρλμπορο, Άγγλου στρατηγού, Τζον Τσόρτσιλ και χρονολογείται από το 1967.

Οι υπογραφές των περισσότερων πρώην πρωθυπουργών της Βρετανίας σε βιβλία ή λευκώματα. όπως των Ρόμπερτ Γουόλπολ, Γουίνστον Τσόρτσιλ και Τόνι Μπλερ, είναι επίσης μέρος της συλλογής.

Οι διοργανωτές της δημοπρασίας χαρακτήρισαν τη συλλογή στην οποία υπάρχει και η υπογραφή του πρώην ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ εξαιρετικά εντυπωσιακή.

Φωτογραφίες υπογεγραμμένες από τον πρώτους ανθρώπους που πάτησαν στη Σελήνη, τον Νιλ Άρμστρονγκ και τον Μπαζ Άλντριν επίσης τίθενται σε δημοπρασία.

Ο Έβανς, πρώην μάγος που έγινε ένθερμος υποστηρικτής της εκστρατείας κατά των πειραμάτων σε ζώα συγκέντρωσε προσωπικά τις υπογραφές από συναντήσεις του με διάσημα πρόσωπα.

Ο Πολ Κάμπελ από τον οίκο δημοπρασιών Campbells Auctioneers προέβλεψε ότι η συλλογή που θα δημοπρατηθεί στις 24 Ιανουαρίου αναμένεται να συγκεντρώσει 30.000 βρετανικές λίρες.

Ο Τζον Έβανς είχε συναντηθεί προσωπικά με τις περισσότερες προσωπικότητες της σύγχρονης εποχής, οι υπογραφές των οποίων δημοπρατούνται, πρόσθεσε.

Ο Έβανς ήταν ιδιαίτερα γοητευμένος από τον Δούκα του Ούελινγκτον και η συλλογή του περιλαμβάνει επιστολές του, μία τούφα από τα μαλλιά του και την πρόσκληση για την κηδεία του.

Σχετικές ειδήσεις