ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Έντεκα άνθρωποι που γλύτωσαν από το ΙΚ σκοτώθηκαν σε αεροπορικό βομβαρδισμό

Συρία: Έντεκα άνθρωποι που γλύτωσαν από το ΙΚ σκοτώθηκαν σε αεροπορικό βομβαρδισμό

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο παιδιά, σκοτώθηκαν την Τρίτη (24/1) σε αεροπορική επιδρομή του συριακού καθεστώτος καθώς προσπαθούσαν να διαφύγουν από μια περιοχή που τελεί υπό την κατοχή της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στη βόρεια Συρία, ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Εξάλλου, η ίδια ΜΚΟ ανέφερε ότι 12 άμαχοι και 15 τζιχαντιστές του ΙΚ σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς του καθεστώτος και της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσίας στη Ντέιρ Εζόρ, στην ανατολική Συρία.

Η ομάδα των 11 ανθρώπων προσπαθούσε να διαφύγει από την πόλη αλ Μπαμπ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, και κατευθυνόταν σε ένα κοντινό χωριό όταν έγινε ο αεροπορικός βομβαρδισμός, διευκρίνισε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ανάμεσα στους νεκρούς, οι δέκα ήταν άμαχοι και δύο ήταν παιδιά· το 11ο θύμα δεν αναγνωρίστηκε, κατά την ίδια οργάνωση.

Η πόλη αλ Μπαμπ και τα περίχωρά της, στην επαρχία του Χαλεπιού, υφίστανται σχεδόν αδιάκοπους βομβαρδισμούς τις τελευταίες εβδομάδες από αεροσκάφη της Δαμασκού, της Μόσχας και της Άγκυρας.

Ταυτόχρονα όμως, το ΙΚ έχει εξαπολύσει μια ευρείας κλίμακας επιχείρηση στη Ντέιρ Εζόρ με στόχο να αποσπάσει το τμήμα της πόλης που παραμένει υπό τον έλεγχο του καθεστώτος παρά την πολιορκία των τζιχαντιστών, η οποία κρατάει δυο χρόνια.

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ανέστειλε τη διανομή τροφίμων στον τομέα της πόλης ο οποίος παραμένει υπό τον έλεγχο του καθεστώτος εξαιτίας των σφοδρών μαχών.

Ο πόλεμος στη Συρία υπολογίζεται ότι έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 310.000 ανθρώπους κι έχει εκτοπίσει εκατομμύρια άλλους τα τελευταία σχεδόν έξι χρόνια.

Σχετικές ειδήσεις