ΚΟΣΜΟΣ

Πίτσα «Τραμπ» με... χρυσό για καλό σκοπό! (pics)

Πίτσα «Τραμπ» με... χρυσό για καλό σκοπό! (pics)

Οι εορταστικές εκδηλώσεις με αφορμή την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να ολοκληρώθηκαν, ωστόσο οι λάτρεις του φαγητού με «μεγάλες τσέπες» στη Νέα Υόρκη μπορούν να συνεχίσουν το… πάρτι τρώγοντας μία πίτσα «Τραμπ» για εκλεκτούς ουρανίσκους πασπαλισμένη με νιφάδες χρυσού.

Η πίτσα, δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Champion Pizza, στο Μανχάταν και η τιμή της κυμαίνεται από 5.000 έως 10.000 δολάρια, ανάλογα με την ποσότητα του πολύτιμου υλικού που επιθυμεί κάποιος.

Σερβίρεται με νιφάδες χρυσού, οι οποίες σχηματίζουν το όνομα του Προέδρου των ΗΠΑ «Trump». Έχει επίσης ρωσικό χαβιάρι, 25 ετών παλαιωμένο βαλσαμικό ξύδι, μέλι από τη Βραζιλία, άσπρες τρούφες και ζύμη εμποτισμένη με τζίνσενγκ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας New York Post.

Επτά είδη τυριών καλύπτουν τη ζύμη της πίτσας, τρία διαφορετικά είδη μοτσαρέλας, πεκορίνο με μαύρη τρούφα, το τυρί Foglie di Castagno, (φύλλο κάστανου), testun και παλαιωμένη παρμεζάνα.

Η πιο ακριβή εκδοχή των 10.000 δολαρίων έχει έξτρα ποσότητα από το κάθε υλικό.

pitsa trump2

Ο Χακί Ακντενίζ, ο οποίος μετανάστευσε από την Τουρκία στις ΗΠΑ όταν ήταν έφηβος, ήταν ο εμπνευστής και δημιουργός της πίτσας «Τραμπ».

Ο ιδιοκτήτης της πιτσαρίας δεν αποκάλυψε τις πολιτικές του πεποιθήσεις, αλλά ελπίζει πως ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ θα κάνει καλή δουλειά ως αρχηγός της χώρας.

Η πανάκριβη πίτσα πωλείται πάντως για φιλανθρωπικό σκοπό.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα δοθούν στο ίδρυμα The Bowery Mission, κέντρο που παρέχει γεύματα και ιατρική φροντίδα στους άστεγους της Νέας Υόρκης.

«Θέλω να τους δώσω ελπίδα. Οι άνθρωποι στο κέντρο αυτό δεν έχουν πού να πάνε. Δεν ξέρουν που θα ξυπνήσουν ή τι θα κάνουν», ανέφερε αποκαλύπτοντας ότι και ο ίδιος έμεινε στο κέντρο για άστεγους για τρεις μήνες.

Σχετικές ειδήσεις