ΚΟΣΜΟΣ

Όλα έτοιμα για το ιστορικό πρώτο τηλεφώνημα του Ντόναλντ Τραμπ στον Βλαντιμίρ Πούτιν

Όλα έτοιμα για το ιστορικό πρώτο τηλεφώνημα του Ντόναλντ Τραμπ στον Βλαντιμίρ Πούτιν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, αναμένεται να μιλήσουν αύριο Σάββατο 28 Ιανουαρίου στο τηλέφωνο.

Έτσι, θα έχουν την πρώτη τους συνομιλία, από την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων από τον Τραμπ, σύμφωνα με δήλωση αξιωματούχου της αμερικανικής κυβέρνησης στο CNN.

Ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ επιβείωσε δημόσια ότι θα είναι το πρώτο τηλεφώνημα μεταξύ των δύο ηγετών, όπως άλλωσε μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Tass. «Σκοπεύουμε να συγχαρούμε τον Ντόναλντ Τραμπ για την εκλογή του και να ανταλλάξουμε απόψεις για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι διμερείς σχέσεις των δύο κρατών» ανέφερε ο Πεσκόφ.

«Είναι απλώς μία πρώτη επαφή, οπότε δεν είναι πιθανό να υπάρξουν ουσιαστικές συνομιλίες» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος.

Όσον αφορά συγκεκριμένα τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, ο Πεσκόφ ανέφερε πως το Κρεμλίνο «δεν έχει σε γνώση του σχεδίου των ΗΠΑ για χαλάρωσή τους».

«Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι πιθανό να συζητήσουν διάφορα θέματα στην τηλεφωνική επικοινωνία τους, μεταξύ άλλων τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας», αποκάλυψε αργότερα η σύμβουλος του Λευκού Οίκου Κελιάν Κόνγουεϊ.

Απαντώντας σε ερώτηση για το τηλεφώνημα που προγραμματίζεται να γίνει αύριο Σάββατο, η Κόνγουεϊ δήλωσε στην εκπομπή «This Morning» του CBS: «Υποθέτω ότι θα συζητήσουν, προς το συμφέρον των χωρών τους, πώς θα εργαστούν από κοινού σε θέματα όπου μπορεί να βρεθεί κοινό έδαφος και όπου αυτά τα δύο έθνη θα μπορούσαν ίσως να νικήσουν τη ριζοσπαστική ισλαμική τρομοκρατία».

Σχετικές ειδήσεις