ΚΟΣΜΟΣ

Bραζιλία: Εγκεφαλικά νεκρή η πρώην Πρώτη Κυρία - Θα δωρίσουν τα όργανά της

Bραζιλία: Εγκεφαλικά νεκρή η πρώην Πρώτη Κυρία - Θα δωρίσουν τα όργανά της

Η 66χρονη Ρόκο εισήχθη στο νοσοκομείο στις 24 Ιανουαρίου, αφού υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η Μαρίσα Λετίσια Ρόκο, η σύζυγος του πρώην προέδρου της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, είναι εγκεφαλικά νεκρή και η οικογένειά της αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά της, ανακοίνωσε σήμερα το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν η πρώην πρώτη κυρία εδώ και μία εβδομάδα.

Σύμφωνα με το Συρολιβανέζικο Νοσοκομείο του Σάο Πάολο, μετά τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε σήμερα η Ρόκο διαπιστώθηκε ότι ο εγκέφαλός της δεν αιματωνόταν πλέον. «Με την έγκριση της οικογένειάς της, η διαδικασία της δωρεάς οργάνων είναι σε εξέλιξη», πρόσθεσε στην ανακοίνωσή του το νοσοκομείο.

«Η οικογένεια Λούλα ντα Σίλβα ευχαριστεί όσους εκδήλωσαν την υποστήριξη και την αλληλεγγύη τους τις τελευταίες ημέρες», έγραψε ο πρώην πρόεδρος στη σελίδα του στο Facebook, αφού αντικατέστησε τη φωτογραφία του με μία στην οποία εικονίζεται μαζί με τη σύζυγό του.

Το κοινοβούλιο της Βραζιλίας τήρησε ενός λεπτού σιγή και το κεντροδεξιό κόμμα PSDB, που είχε βρεθεί απέναντι στον Λούλα σε πολλές εκλογικές αναμετρήσεις, του έστειλε συλλυπητήριο τηλεγράφημα.

Η Μαρίσα Λετίσια Ρόκο παντρεύτηκε τον Λούλα το 1974, την εποχή που εκείνος ήταν συνδικαλιστικός ηγέτης, και απέκτησαν μαζί τρία παιδιά.

Σχετικές ειδήσεις