ΚΟΣΜΟΣ

Νέα τουρκική πρόκληση: «Ειρηνευτική αποστολή» ο Αττίλας στην Κύπρο

Νέα τουρκική πρόκληση: «Ειρηνευτική αποστολή» ο Αττίλας στην Κύπρο

Η Κύπρος βρέθηκε αυτή τη φορά στο στόχαστρο των Τούρκων, οι οποίοι, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου για την μη έκδοση των οχτώ Τούρκων στρατιωτικών που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα, επιδίδονται σε σπασμωδικές κινήσεις και εμπρηστικές δηλώσεις με στόχο να προκαλέσουν την αντίδραση της Ελλάδας.

Με αφορμή την παράδοση των πρώτων 500 τυφεκίων που σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν στο Κιρίκκαλε Τουρκίας με σκοπό να αντικαταστήσουν σταδιακά τα G-3 με το νέο «εθνικό όπλο» MPT-76, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Fikri Işık, αποκάλεσε την τουρκική εισβολή στην Κύπρο «ειρηνευτική αποστολή», ενώ παράλληλα επισήμανε ότι η απόφαση της Τουρκίας να κατασκευάσει όσο το δυνατόν περισσότερα «εθνικά όπλα» είναι οριστική «ώστε να μην ξαναπάθουμε ό,τι πάθαμε το 1974, με το εμπάργκο όπλων που μας επιβλήθηκε», σύμφωνα με το Militaire.gr. Μάλιστα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας πρόσθεσε ότι και σήμερα «κάποιοι Ευρωπαίοι θέλουν να μας επιβάλλουν εμπάργκο, επειδή έχουμε εντείνει τον αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας του PKK».

Επισήμανε δε ότι «η παράδοση του εθνικού τουφεκιού στο πεζικό των ενόπλων δυνάμεων γίνεται με γνώμονα τη χρησιμοποίησή του με ασφάλεια», προσθέτοντας ότι η Τουρκία εδώ και 14-15 χρόνια προσπαθεί να απεξαρτηθεί από τους ξένους προμηθευτές αμυντικής βιομηχανίας.

Ο υπουργός υπενθύμισε ότι τα τουφέκια εθνικής παραγωγής είναι μια συνέχεια μιας προσπάθειας που προκάλεσε συναισθήματα σε άλλες χώρες αλλά είναι τώρα μια πραγματικότητα που δείχνει τις δυνατότητες της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διευθυντής της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, Μουσταφά Τανριβέρντι (Mustafa Tanrıverdi), προσπάθησε, σύμφωνα με τις κατηγορίες των τουρκικών Αρχών, να επωφεληθεί πουλώντας κρατικά μυστικά αλλά συνελήφθη για απιστία προς το κράτος, έχοντας στην κατοχή του ένα τουφέκι MPT-76 και προσπάθησε να το πουλήσει έναντι ενός εκατομμυρίου και 100 χιλιάδων τουρκικών λιρών, όπως σημειώνει το τουρκικό Ensonhaber.com.

Δείτε τη φωτογραφία του νέου τουρκικού όπλου στην παραπάνω gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις