ΚΟΣΜΟΣ

Σουηδία: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε ακροδεξιό βουλευτή που χαστούκισε πολίτη έξω από κλαμπ (video)

Σουηδία: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε ακροδεξιό βουλευτή που χαστούκισε πολίτη έξω από κλαμπ (video)

Κατηγορίες για εκούσια πρόκληση τραυματισμού από πλήγμα, απαγγέλθηκαν σε έναν βουλευτή της ακροδεξιάς στην Σουηδία, τον Κεντ Έκεροθ, ο οποίος τον περασμένο Νοέμβριο είχε χαστουκίσει έναν άγνωστο άνδρα έξω από ένα νυχτερινό κέντρο της Στοκχόλμης.


«Στις 24 Νοεμβρίου ο βουλευτής βρισκόταν στην ουρά για να μπει σε μια ντισκοτέκ όταν υπήρξε ένας διαπληκτισμός και ο πολιτικός κατηγορείται τώρα ότι χτύπησε έναν άλλον άνδρα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εισαγγελία της Στοκχόλμης.

Η εφημερίδα Expressen είχε δημοσιοποιήσει το Νοέμβριο ένα βίντεο από κάμερα ασφαλείας, στο οποίο ο Έκεροθ χαστουκίζει ξαφνικά το θύμα του.

Σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης, ο βουλευτής της ακροδεξιάς είχε εξοργιστεί επειδή δεν του είχαν επιτρέψει την είσοδο στο νυχτερινό κέντρο.

Όταν έγινε το περιστατικό, ο βουλευτής είχε παραδεχτεί ότι είχε δώσει ένα χαστούκι. «Για να αμυνθώ σε κάποιον που μου επιτέθηκε έδωσα λειτουργώντας αντανακλαστικά ένα ελαφρύ χαστούκι», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στην εφημερίδα Aftonbladet.

Ο 35χρονος Έκεροθ, ένας από τους νεαρότερους βουλευτές της Σουηδίας, ο οποίος είναι γνωστός για την αγάπη που τρέφει για τη νυχτερινή ζωή, θεωρείται μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα ακόμα και στους κόλπους του κόμματός του, τους Δημοκράτες της Σουηδίας, οι οποίοι επιδιώκουν να δίνουν μια εικόνα ευπρέπειας.

Η σταδιοδρομία του είχε, πάντως, επιζήσει και ενός άλλου σκανδάλου. Τον Ιούνιο του 2010, τις πρώτες πρωινές ώρες έπειτα από μια νυχτερινή έξοδο στο κέντρο της Στοκχόλμης, είχε βιντεοσκοπήσει δύο από τα μέλη της παρέας του την ώρα που φώναζαν ρατσιστικές προσβολές σε δύο άνδρες και εφοδιάζονταν σιδηρόβεργες έπειτα από διαπληκτισμό, ενώ προσέβαλαν επίσης μια γυναίκα που εξέφρασε την αγανάκτηση της για την συμπεριφορά τους.

Ωστόσο ο διαπληκτισμός του Νοεμβρίου τού στοίχισε την αποβολή του από την κοινοβουλευτική του ομάδα, ενώ στη συνέχεια παύθηκε και από τα καθήκοντά του ως επικεφαλής των διεθνών σχέσεων των Δημοκρατών της Σουηδίας…

Σχετικές ειδήσεις