ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: 37 νεκροί σε επιδρομές στην Ιντλίμπ εναντίον του πρώην συριακού βραχίονα της αλ Κάιντα

Συρία: 37 νεκροί σε επιδρομές στην Ιντλίμπ εναντίον του πρώην συριακού βραχίονα της αλ Κάιντα

Τουλάχιστον 37 άνθρωποι, οι περισσότεροι άμαχοι, σκοτώθηκαν σήμερα σε αεροπορικές επιδρομές στην Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, εναντίον θέσεων του πρώην βραχίονα της αλ Κάιντα στη χώρα, ανέφερε μια ΜΚΟ.

Οι επιδρομές έγιναν τα ξημερώματα με στόχο θέσεις της Φάταχ αλ Σαμ στην Ιντλίμπ και στα περίχωρά της, διευκρίνισε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Εικοσιτέσσερις άμαχοι, ανάμεσά τους 11 γυναίκες και 10 παιδιά, είναι ανάμεσα στους 37 νεκρούς», πρόσθεσε η ΜΚΟ, σε έναν απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα αργά το βράδυ της Τρίτης (7/2).

Η επαρχία Ιντλίμπ βρίσκεται κατά το μεγαλύτερο μέρος της στα χέρια του Μετώπου Κατάκτησης της Συρίας, που έχει συμμαχήσει με διάφορες άλλες οργανώσεις ανταρτών.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι οι επιδρομές έγιναν από αεροσκάφη είτε του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, ή της Ρωσίας, συμμάχου του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Αλλά οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις διέψευσαν κατηγορηματικά ότι εμπλέκονται στις σημερινές επιδρομές και τόνισαν ότι δεν έχουν πλήξει στόχους στην Ιντλίμπ από την αρχή της χρονιάς.

Σχετικές ειδήσεις