ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Πρωτοφανές μποϊκοτάζ στην κολεξιόν της Ιβάνκα - Τι απαντά ο Τραμπ

ΗΠΑ: Πρωτοφανές μποϊκοτάζ στην κολεξιόν της Ιβάνκα - Τι απαντά ο Τραμπ

Την περασμένη εβδομάδα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν θα διαθέτει πλέον τσάντες, παπούτσια και ενδύματα τoυ brand «Ivanka Trump».

Με την αλυσίδα καταστημάτων Nordstrom τα έβαλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτηρίζοντας «άδικη» την απόφασή της να σταματήσει να πουλάει την κολεξιόν της μεγαλύτερης κόρης του, της Ιβάνκα.

«Η κόρη μου η Ιβάνκα αντιμετωπίστηκε με πολύ άδικο τρόπο από τη Nordstrom», την εταιρεία που διαθέτει ενδύματα και άλλα είδη πολυτελείας, ανέφερε.

Το μήνυμα αυτό αναρτήθηκε στο Twitter λίγα λεπτά μετά την ομιλία του Αμερικανού προέδρου στους εκπροσώπους της ένωσης αστυνομικών για την εσωτερική ασφάλεια.

Την περασμένη εβδομάδα, μετά από απειλές για μποϊκοτάρισμα των καταστημάτων της, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν θα διαθέτει πλέον τσάντες, παπούτσια και ενδύματα της μάρκας Ivanka Trump. Μια εκπρόσωπος του ομίλου διαβεβαίωσε το Γαλλικό Πρακτορείο ότι η απόφαση αυτή ελήφθη με μοναδικό κριτήριο το επίπεδο των πωλήσεων.

«Βασιζόμενοι στην απόδοση αυτής της μάρκας, αποφασίσαμε να μην αγοράσουμε τα προϊόντα της Ιβάνκα Τραμπ αυτή τη σεζόν», ανέφερε η εκπρόσωπος.

Ο όμιλος, που διαθέτει περίπου 350 καταστήματα στις ΗΠΑ και τον Καναδά, περιλαμβάνεται στον κατάλογο των «υπό μποϊκοτάζ» επιχειρήσεων που συνέταξε ο ιστότοπος "Grab Your Wallet" επειδή πωλούν ενδύματα της Ιβάνκα Τραμπ.
Λίγα λεπτά μετά το «τιτίβισμα» του Τραμπ η μετοχή της Nordstrom στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης παρουσίαζε μικρή άνοδο (+0,28%) φτάνοντας στα 42,90 δολάρια.

Παράλληλα, μια από τις στενότερες συμβούλους του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ προέτρεψε τους Αμερικανούς να αγοράζουν τα ρούχα και τα κοσμήματα της κόρης του, της Ιβάνκα.

«Πηγαίντε ν' αγοράσετε τα είδη της Ιβάνκα. Κι εγώ η ίδια θα πάω να αγοράσω σήμερα», είπε η Κέλιαν Κόνγουεϊ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News από τον Λευκό Οίκο.

Η Ιβάνκα Τραμπ είχε δηλώσει ότι θα αποχωρήσει από την εταιρεία της όταν ο πατέρας της αναλάβει τα καθήκοντά του στον Λευκό Οίκο. Μια εκπρόσωπός της πάντως αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την υπόθεση.

Σχετικές ειδήσεις