ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία-Δημοσκόπηση: Ο Μακρόν θα επικρατήσει επί της Λεπέν στον β' γύρο των προεδρικών εκλογών

Γαλλία-Δημοσκόπηση: Ο Μακρόν θα επικρατήσει επί της Λεπέν στον β' γύρο των προεδρικών εκλογών

Τα ποσοστά δημοτικότητας του υποψηφίου της συντηρητικής παράταξης στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν κατακρημνίζονται υπό το βάρος του σκανδάλου με πρωταγωνιστές μέλη της οικογένειάς του.

O ανεξάρτητος κεντρώος υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία Εμανουέλ Μακρόν εμφανίζεται να κερδίζει την αρχηγό του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν στον δεύτερο γύρο, σύμφωνα με το αποτέλεσμα δημοσκόπησης της Opinionway που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και συμβαδίζει με άλλες σφυγμομετρήσεις.

Η τελευταία αυτή δημοσκόπηση της Opinionway, η οποία διενεργείται καθημερινά ενόψει των προεδρικών εκλογών, έδειξε ότι η Λεπέν θα εξασφαλίσει το μεγαλύτερο ποσοστό στον πρώτο γύρο στις 23 Απριλίου.

Συγκεκριμένα, η Λεπέν θα συγκεντρώσει το 24% στον πρώτο γύρο έναντι 21% του Μακρόν και 20% του Φρανσουά Φιγιόν, του υποψηφίου των δεξιών Ρεπουμπλικανών.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, ο Μακρόν θα επικρατήσει επί της Λεπέν στον δεύτερο γύρο στις 7 Μαΐου με 65% έναντι 35%.

Η δημοτικότητα του Φρανσουά Φιγιόν καταρρέει

Τα ποσοστά δημοτικότητας του υποψηφίου της συντηρητικής παράταξης στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν κατακρημνίζονται υπό το βάρος του σκανδάλου με πρωταγωνιστές μέλη της οικογένειάς του και ο Γάλλος πολιτικός βρέθηκε από την 3η στην 18η θέση σε διάστημα ενός μήνα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Elabe για λογαριασμό της εφημερίδας Les Echos που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση ο Φιγιόν συγκεντρώνει ποσοστό 22%, καταγράφοντας πτώση 13% σε σύγκριση με έναν μήνα πριν. Τις τελευταίες 30 ημέρες, η προεκλογική εκστρατεία του ηγέτη των Ρεπουμπλικάνων επλήγη από το σκάνδαλο περί αργομισθίας της συζύγου του.

Έκτοτε ο Φρανσουά Φιγιόν έχασε έδαφος και δεν θεωρείται πλέον φαβορί στην κούρσα για τον προεδρικό θώκο. Πλέον ο επικρατέστερος θεωρείται ο κεντρώος Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που καταγράφουν την πρόθεση ψήφου.

Ο Εμανουέλ Μακρόν παραμένει ο πλέον δημοφιλής πολιτικός στη δημοσκόπηση του Elabe, που καταγράφει τα ποσοστά δημοφιλίας, με άνοδο 2% σε σύγκριση με πριν από ένα μήνα. Το ποσοστό δημοτικότητας ανέρχεται σε 43%.

Ο Σοσιαλιστής Μπενουά Αμόν είδε τη δημοτικότητά του να σκαρφαλώνει 10% και να βρίσκεται πλέον στο 37%. Η δημοτικότητα της προέδρου του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν κατέγραψε πτώση 1%. Ανέρχεται σε 28%.

Σχετικές ειδήσεις