ΚΟΣΜΟΣ

Washington Post: Ενημέρωση νέας κυβέρνησης ΗΠΑ από πρεσβευτή Ρωσίας για τις αμερικάνικες κυρώσεις

Washington Post: Ενημέρωση νέας κυβέρνησης ΗΠΑ από πρεσβευτή Ρωσίας για τις αμερικάνικες κυρώσεις

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑστο Λευκό Οίκο Μάικ Φλιν συζήτησε προσωπικά τις αμερικανικές κυρώσεις που εφαρμόζονται κατά της Ρωσίας, με τον πρεσβευτή της Μόσχας στην Ουάσιγκτον. Η συζήτηση έγινε πριν από την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων από τον Ντόναλντ Τραμπ, στις 20 Ιανουαρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “The Washington Post.”

Η εφημερίδα επικαλούμενη ανώνυμα, τόσο πρώην όσο κι εν ενεργεία Αμερικανούς αξιωματούχους έγραψε ότι μερικοί υψηλόβαθμοι Αμερικανοί αξιωματούχοι θεώρησαν τις επαφές αυτές “ουσιαστικά παράνομο” δείγμα συμπεριφοράς προς τη Ρωσία, αναφορικά με το ενδεχόμενο τερματισμού της εφαρμογής των κυρώσεων που επιβλήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ωστόσο, το Reuters δε στάθηκε δυνατό να επιβεβαιώσει το δημοσίευμα της εφημερίδας. Το πρακτορείο ειδήσεων είχε μεταδώσει τον προηγούμενο μήνα επικαλούμενο τρεις πηγές που είχαν γνώση του θέματος ότι ο Φλιν είχε πέντε τηλεφωνικές συνομιλίες με το Ρώσο πρεσβευτή, Σεργκέι Κισλιάκ στις 29 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για την ημέρα, κατά την οποία ο Μπαράκ Ομπάμα επέβαλε τις νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, σε αντίδραση για τους ισχυρισμούς παρέμβασης της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.

Η Post υποστήριξε ότι ο Φλιν, αρνήθηκε ότι συζήτησε τις κυρώσεις με το Ρώσο διπλωμάτη, ενώ προχθες αποστασιοποιήθηκε από την άρνησή του, μέσω εκπροσώπου του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο Φλιν “άφησε ν' εννοηθεί ότι ενώ δε θυμόταν εάν συζήτησε τις κυρώσεις, δε μπορούσε να είναι σίγουρος ότι θέμα αυτό, δεν τέθηκε,” δήλωσε ο εκπρόσωπός του.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν μέσα στην εβδομάδα ότι το FBI συνεχίζει να διερευνά τις συνομιλίες του Φλιν με το Ρώσο διπλωμάτη.

Σχετικές ειδήσεις