ΚΟΣΜΟΣ

Οργιάζει...η παιδική πορνογραφία στην Ιαπωνία

Οργιάζει...η παιδική πορνογραφία στην Ιαπωνία

Η ιαπωνική αστυνομία συνέλαβε έξι άνδρες με την κατηγορία της κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας σχετικά με την υπόθεση κακοποίησης τουλάχιστον 168 αγοριών, σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Ο αριθμός των θυμάτων παιδικής πορνογραφίας ανήλθε σε 781--αριθμός ρεκόρ--κατά το πρώτο εξάμηνο του περασμένου χρόνου σε σχέση με 384 που ήταν ο αντίστοιχος αριθμός την ίδια περίοδο έναν χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας.

Αναλυτικότερα, τα ΜΜΕ επικαλούμενα ανακοίνωση της αστυνομίας, μετέδωσαν ότι τα θύματα ήταν ηλικίας 4 ως 13 ετών και ότι περισσότερα από 100.000 αρχεία με παιδικό πορνογραφικό υλικό βρέθηκαν στους υπολογιστές των συλληφθέντων, οι οποίοι ήταν ηλικίας από 20 ως 66 ετών.

Κάποιοι από τους συλληφθέντες εγάζονταν ως εθελοντές σε κατασκηνώσεις για παιδιά του Δημοτικού και του Γυμνασίου και άλλοι ήταν καθηγητές Γυμνασίου, μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης προσθέτοντας ότι οι ύποπτοι αντάλλασσαν πορνογραφικές φωτογραφίες απευθείας και όχι μέσω του Ίντερνετ ώστε να μην εντοπίζονται.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν θα σχολιάσει άμεσα τα δημοσιεύματα.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν την ώρα που η Ιαπωνία επιχειρεί να βελτιώσει την εικόνα της ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο το 2020.

Το 2014, ως απάντηση στην κριτική που της είχε ασκηθεί για χαλαρή νομοθεσία ως προς την προστασία των ανηλίκων από την σεξουαλική εκμετάλλευση, η Ιαπωνία κατέστησε αυστηρότερο τον νόμο για την απαγόρευση κατοχής παιδικού πορνογραφικού υλικού.

Σχετικές ειδήσεις