ΚΟΣΜΟΣ

Χονγκ Κονγκ: Πυρομανής σκορπά τον τρόμο στο μετρό (ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Χονγκ Κονγκ: Πυρομανής σκορπά τον τρόμο στο μετρό (ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Φωτιά ξέσπασε σε βαγόνι του μετρό στο Χονγκ Κονγκ με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλοί τραυματίες.

Τουλάχιστον 18 άτομα τραυματίστηκαν στο μετρό του Χονγκ Κονγκ μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε βαγόνι και η οποία σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, ήταν πράξη ενός πυρομανή, ο οποίος συνελήφθη.

hong kong4

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Όπως διευκρίνισαν οι Αρχές, δεν πρόκειται για τρομοκρατική πράξη.

Τρεις από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Εικόνες του περιστατικού οι οποίες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δείχνουν να επικρατεί σύγχυση ανάμεσα στους επιβάτες που βρίσκονταν στην αποβάθρα Τσιμ Σα Τσούι, την ώρα που ένα μέρος του τρένου έχει τυλιχτεί στις φλόγες. Ένας άνδρας βρίσκεται στο έδαφος, και κάποιοι από τους επιβάτες προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά που έχουν αρπάξει τα ρούχα του.

Σύμφωναμε την ανακοίνωση της αστυνομίας, στο σημείο εντοπίστηκαν ίχνη επιταχυντικού υγρού.

«Από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας και τις μαρτυρίες των τραυματιών, πιστεύουμε ότι ένας άνδρας έβαλε φωτιά χρησιμοποιώντας κάποιο καύσιμο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Γιάου Τσι-ον σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής. Προσέθεσε δε, ότι έχει συλληφθεί ένας άνθρωπος για πυρομανία, ο «οποίος πιθανότατα ενήργησε για προσωπικούς λόγους». Η ίδια πηγή ανέφερε ότι κάποιοι από τους τραυματίες έχουν σοβαρά εγκαύματα και άλλοι εισέπνευσαν τοξικά αέρια.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι βαριά τραυματισμένος είναι και ο ίδιος ο δράστης, ωστόσο η πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται από την αστυνομία.

Πηγή φωτογραφιών: twitter

Σχετικές ειδήσεις