ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Βίαιες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας (pics)

Ιταλία: Βίαιες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας (pics)

Ειδήσεις | Ιταλία: Σφοδρές οδομαχίες ανάμεσα σε αστυνομία και διαδηλωτές που διαμαρτύρονται κατά της συνάντησης ακροδεξιών ευρωπαϊκών κομμάτων, σημειώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στη Γένοβα.

Δείτε πιο πάνω στη photo gallery του Newsbomb.gr στιγμιότυπα από τις συγκρούσεις στη Γένοβα

Η συγκεκριμένη συνάντηση, βάσει του προγράμματος, ξεκίνησε στην έδρα της ιταλικής ακροδεξιάς πολιτικής δύναμης Forza Nuova, με τη συμμετοχή και άλλων κομμάτων της ευρωπαϊκής άκρας δεξιάς, τα οποία συμμετέχουν στη συμμαχία Apf (Alliance for peace and freedom).

Ο δήμαρχος της Γένοβας, Μάρκο Ντόρια, αποφάσισε να πάρει μέρος σε πορεία διαμαρτυρίας κατά της συνάντησης αυτής. Πορεία την οποία οργάνωσε η Εθνική Ένωση των Ανταρτών που πολέμησαν τον φασισμό, (Associazione Nazionale Partigiani Italiani).

Τα επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ αστυνομικών και μιας μικρής ομάδας νέων, που διαδήλωσε με καλυμμένο το πρόσωπο και φορώντας κράνη.

Στη Γένοβα, το απόγευμα του Σαββάτου, πολλά καταστήματα έμειναν κλειστά και μεγάλο μέρος των κατοίκων επέστρεψε από νωρίς στο σπίτι και παρακολουθεί την εξέλιξη της όλης κατάστασης από τα μπαλκόνια και τα παράθυρα.

«Η Γένοβα δεν ξεχνά, αντίσταση τώρα και για πάντα» είναι το κύριο σύνθημα της πορείας διαμαρτυρίας της Ένωσης Ανταρτών Anpi, στην οποία συμμετέχουν και πολλοί φορτοεκφορτωτές του λιμανιού της πόλης, οι οποίοι είναι γνωστοί, στην τοπική διάλεκτο, ως «καμάλλι».

Σχετικές ειδήσεις