ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ «υποστηρίζει» την ελευθεροτυπία αλλά θα «καταγγέλλει» τα λάθη του Τύπου

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ «υποστηρίζει» την ελευθεροτυπία αλλά θα «καταγγέλλει» τα λάθη του Τύπου

«Όταν τα ΜΜΕ λαθεύουν ο πρόεδρος Τραμπ θα μιλάει απευθείας στον αμερικανικό λαό για να αποκαταστήσει την αλήθεια».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πιστεύει σε έναν ελεύθερο και ανεξάρτητο Τύπο αλλά δεν θα διστάσει να επισημάνει ότι η κάλυψη ενός θέματος έχει ψεγάδια, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρός του, ο Μάικ Πενς, στις Βρυξέλλες.

«Να είστε βέβαιοι ότι ο πρόεδρος και εγώ υποστηρίζουμε σθεναρά έναν ελεύθερο και ανεξάρτητο Τύπο αλλά μπορείτε να αναμένετε ότι τόσο ο πρόεδρος όσο και όλοι εμείς θα συνεχίσουμε να καταγγέλλουμε τα ΜΜΕ όταν δεν παίρνουν υπόψη τους τα γεγονότα», τόνισε ο Πενς κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχώρησε στην έδρα του NATO.

«Όταν τα ΜΜΕ λαθεύουν ο πρόεδρος Τραμπ θα μιλάει απευθείας στον αμερικανικό λαό για να αποκαταστήσει την αλήθεια», πρόσθεσε ο ίδιος.

Εξάλλου, ο Πενς δήλωσε ότι τον «απογοήτευσε» το γεγονός ότι ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Μάικλ Φλιν τον παραπλάνησε για τις επαφές του με τη Ρωσία και τάχθηκε υπέρ της απόφασης του προέδρου Τραμπ να τον αποπέμψει.

«Απογοητεύτηκα όταν έμαθα ότι τα γεγονότα που μου είχαν μεταφερθεί από τον στρατηγό Φλιν ήταν ανακριβή», είπε ο Πενς και πρόσθεσε ότι «υποστηρίζει πλήρως» την παραίτηση του.

Σχετικές ειδήσεις