ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να είναι οι Αμερικανοί ελεύθεροι

Τραμπ: Θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να είναι οι Αμερικανοί ελεύθεροι

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε σήμερα τα περιστατικά αντισημιτικών επιθέσεων στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης και αφού επισκέφθηκε το Εθνικό Μουσείο Αφροαμερικανικής Ιστορίας και Πολιτισμού στην Ουάσιγκτον, την ώρα που καταγράφεται αύξηση των απειλών εναντίον κέντρων της εβραϊκής κοινότητας σε ολόκληρη την χώρα.

«Θα σας πω ότι ο αντισημιτισμός είναι φρικτός και θα βάλουμε τέλος (σε αυτά τα φαινόμενα), πρέπει να μπει ένα τέλος» τόνισε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

Οι αρχές εκκένωσαν πολλά εβραϊκά κέντρα χθες (20/1) μετά τις απειλές που διατυπώθηκαν εναντίον τους για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών. Συγκεκριμένα, 11 εβραϊκά κέντρα, μεταξύ αυτών στο Χιούστον, το Σικάγο και το Μιλγουόκι, δέχθηκαν απειλές, ενώ περίπου 170 τάφοι στο κοιμητήριο Chesed Shel Emeth Society στο Σεντ Λούις, στο Μιζούρι, βεβηλώθηκαν, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ.

«Οι αντισημιτικές απειλές εναντίον της εβραϊκής κοινότητας και των κέντρων αυτής της κοινότητας είναι φρικτές και επώδυνες. Υπενθυμίζουν με θλιβερό τρόπο τη δουλειά που πρέπει να γίνει για να εκριζώσουμε το μίσος και τη μισαλλοδοξία και το κακό», ανέφερε επίσης ο Ντόναλντ Τραμπ σε δημοσιογράφους, μετά την επίσκεψή του στο μουσείο στην Ουάσιγκτον, όπου μίλησε επίσης κατά του ρατσισμού.

«Σήμερα και κάθε ημέρα της προεδρίας μου, δεσμεύομαι να κάνω ό,τι είναι δυνατό για να τηρήσω την υπόσχεση της ελευθερίας για τους Αφροαμερικανούς και για όλους τους Αμερικανούς», τόνισε ο Τραμπ μετά την περιήγησή του στους χώρους του μουσείου.

«Αυτή η επίσκεψη συνιστά μια σημαντική υπενθύμιση των λόγων για τους οποίους πρέπει να πολεμήσουμε την θρησκοληψία, τη μισαλλοδοξία και το μίσος σε κάθε φρικτή μορφή του» συμπλήρωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, διευκρινίζοντας ότι θα επισκεφθεί «σύντομα» το Μουσείο του Ολοκαυτώματος στην Ουάσιγκτον.

Σχετικές ειδήσεις