ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανική κυβέρνηση: Δεν απαγορεύσαμε εμείς τις συγκεντρώσεις υπέρ του Ερντογάν (Vid)

Γερμανική κυβέρνηση: Δεν απαγορεύσαμε εμείς τις συγκεντρώσεις υπέρ του Ερντογάν (Vid)

Η ματαίωση στη Γερμανίαδύο συγκεντρώσεων υπέρ του Ερντογάν, στις οποίες επρόκειτο να συμμετάσχουν τούρκοι υπουργοί, ήταν αποφάσεις δημοτικών αρχών επί των οποίων η κυβέρνηση δεν έχει «καμιά επιρροή», ανακοίνωσε σήμερα το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Είναι μια απόφαση στην οποία η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν είχε καμιά επιρροή», δήλωσε ο Μάρτιν Σέφερ, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, απορρίπτοντας τις κατηγορίες της Τουρκίας, σύμφωνα με την οποία το Βερολίνο εργάζεται κατά της τουρκικής εξουσίας.

Ο Σέφερ πρόσθεσε πως ο γερμανός πρεσβευτής Μάρτιν Έρντμαν διαβίβασε το μήνυμα αυτό στη διάρκεια «σοβαρής αλλά φιλικής» συνομιλίας με τις τουρκικές αρχές, από τις οποίες κλήθηκε αργά χθες το βράδυ σχετικά με το ζήτημα αυτό.

Ο Σέφερ πρόσθεσε πως η Γερμανία θα κάνει ό,τι μπορεί για να διατηρήσει έναν ανοικτό διάλογο με την Τουρκία παρά τις εντάσεις σε ένα φάσμα θεμάτων, μεταξύ των οποίων και η σύλληψη στην Άγκυρα ενός γερμανο-τούρκου δημοσιογράφου.

Σχετικές ειδήσεις