ΚΟΣΜΟΣ

Άτακτη υποχώρηση του ISIS στη Μοσούλη: Περικυκλωμένη η παλιά πόλη (Vids)

Άτακτη υποχώρηση του ISIS στη Μοσούλη: Περικυκλωμένη η παλιά πόλη (Vids)

Οι δυνάμεις ασφαλείας του Ιράκέθεσαν σήμερα (7/3) υπό τον ελέγχό τους το υποκατάστημα της κεντρικής τράπεζας στη Μοσούλη, το οποίο λεηλατήθηκε από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), κατά την κατάληψη της πόλης, το 2014, σύμφωνα με στρατιωτικό εκπρόσωπο.

Οι ειδικές δυνάμεις κατέλαβαν επίσης, το κτίριο του δικαστηρίου του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με τον αντισυνταγματάρχη Αμπντέλ αλ-Μοχαμαντάουϊ, εκπρόσωπο των ειδικών δυνάμεων του υπουργείου των Εσωτερικών στο Ιράκ.

Το δικαστήριο αυτό, είχε γίνει γνωστό για τη σκληρότητα των αποφάσεων που εξέδιδε. Μεταξύ αυτών, λιθοβολισμοί, πτώσεις ανθρώπων από κτίρια, αποκεφαλισμοί, αλλά και ακρωτηριασμοί χεριών, στο πλαίσιο της εξτρεμιστικής ιδεολογίας των τζιχαντιστών.

Τόσο το υποκατάστημα της Κεντρικής Τράπεζας του Ιράκ, όσο και το δικαστήριο είναι στην ίδια περιοχή με το κεντρικό κτίριο διοίκησης, στο οποίο επιτέθηκαν τη νύχτα οι ιρακινές ειδικές δυνάμεις.

Η κατάληψη του αναφερόμενου κτιριακού συγκροτήματος, θα βοηθήσει τις στρατιωτικές δυνάμεις του Ιράκ, να επιτεθούν στους τζιχαντιστές στο κέντρο της παλιάς πόλης, υπό το πλαίσιο των επιθετικών επιχειρήσεων ανακατάληψης της Μοσούλης.

Σχετικές ειδήσεις