ΚΟΣΜΟΣ

Απετράπη «εντυπωσιακή» τρομοκρατική επίθεση τζιχαντιστών στην Κωνσταντινούπολη

Απετράπη «εντυπωσιακή» τρομοκρατική επίθεση τζιχαντιστών στην Κωνσταντινούπολη

Στη σύλληψη δύο ανδρών οι οποίοι φέρονται να είναι μέλη του Ισλαμικού Κράτους και να σχεδίαζαν, σύμφωνα με τις αρχές, μια «εντυπωσιακή επίθεση», παρόμοια με εκείνη που έγινε την Πρωτοχρονιά στην Κωνσταντινούπολη, προχώρησαν οι τουρκικές αρχές.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, «αστυνομικοί ερεύνησαν το χώρο όπου στεγαζόταν ένας πυρήνας του ΙΚ σε μια συνοικία, στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης και συνέλαβαν δύο Ουζμπέκους υπηκόους. Οι άνδρες αυτοί προετοίμαζαν μια εντυπωσιακή επίθεση σαν εκείνη που στοίχισε τη ζωή σε 39 ανθρώπους στο νυχτερινό κέντρο Reina, την Πρωτοχρονιά».

Οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν δύο Καλάσνικοφ, διάφορα πυρομαχικά, έγγραφα και ψηφιακό υλικό που σχετίζονται με τους τζιχαντιστές του ΙΚ.

Σημειώνεται ότι ο Αμπντουλκαντίρ Μασαρίποφ, ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης στο κέντρο Reina, είναι επίσης Ουζμπέκος. Συνελήφθη στα μέσα Ιανουαρίου και παραμένει προφυλακισμένος, ενώ την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το ΙΚ.

Ο Μασαρίποφ ομολόγησε την πράξη του, ωστόσο παραμένει άγνωστό αν οι αρχές εντόπισαν τον ισλαμιστικό πυρήνα χάρη σε πληροφορίες που απέσπασαν από αυτόν…

Σχετικές ειδήσεις