ΚΟΣΜΟΣ

Γιουνκέρ σε Τραμπ: Εάν καταρρεύσει η ΕΕ θα γίνει πόλεμος στα Βαλκάνια

Γιουνκέρ σε Τραμπ: Εάν καταρρεύσει η ΕΕ θα γίνει πόλεμος στα Βαλκάνια

Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ προειδοποίησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ ότι είναι πιθανόν ένας νέος πόλεμος να ξεσπάσει στα (δυτικά) Βαλκάνια, γράφει η σλαβική ιστοσελίδα των Σκοπίων PlusInfo επικαλούμενη συνέντευξή του στους «Financial Times».

Στη συνέντευξή του ο Γιουνκέρ εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με τις αντιδράσεις του Τραμπ, μετά την απόφαση της Βρετανίας να βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προειδοποίησε τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πένς για τον κίνδυνο ενός νέου πολέμου στα Δυτικά Βαλκάνια, εάν καταρρεύσει η ΕΕ, αναφερόμενος στην ενθάρρυνση του Τραμπ σε άλλα κράτη μέλη να αποχωρήσουν από την Ένωση, μετά το Brexit.

Ο Πενς ήταν στις Βρυξέλλες, στις 20 Φεβρουαρίου, αλλά μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν λεπτομέρειες των συνομιλιών.

«Είπα στον αντιπρόεδρο να μην το λέει αυτό. Να μην καλεί άλλους να φύγουν, γιατί αν διαλυθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση θα υπάρξει ένας νέος πόλεμος στα Δυτικά Βαλκάνια», είπε ο Γιουνκέρ στη συνέντευξή του.

Και συνέχισε: «Αν τους αφήσουμε μόνους, στη Βοσνία Ερζεγοβίνη, στη Ρεπούμπλικα Σέρπτσκα , στα Σκόπια και στην Αλβανία θα ξεσπάσει πόλεμος», τονίζοντας ότι η προοπτική της ένταξης τους στην ΕΕ θέτει τροχοπέδη σε συγκρούσεις.

Aπόδοση Βαλκανικό Περισκόπιο

Σχετικές ειδήσεις