ΚΟΣΜΟΣ

Σοκ προκαλεί η φωτογραφία αποστεωμένου ελέφαντα σε ζωολογικό κήπο στη Βενεζουέλα (Pic+Vid)

Σοκ προκαλεί η φωτογραφία αποστεωμένου ελέφαντα σε ζωολογικό κήπο στη Βενεζουέλα (Pic+Vid)

Σοκ και θλίψη προκαλεί η εικόνα ενός αποστεωμένου ελέφαντα σε ζωολογικό κήπο της Βενεζουέλας ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, η οποία πλήττει τα τελευταία χρόνια τη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Σύμφωνα με την καταγγελία της ιστοσελίδας για την προστασία των ζώων Worldanimalnews.com «τα ζώα πεθαίνουν από την πείνα στον ζωολογικό κήπο του Καρικουάο στη Βενεζουέλα και πρέπει άμεσα να μεταφερθούν σε προστατευμένο καταφύγιο. Εμείς θα ξεκινήσουμε καμπάνια για να πείσουμε την κυβέρνηση της Βενεζουέλας να κλείσει το ζωολογικό κήπο και να σώσει τα υπόλοιπα ζώα που έχουν απομείνει εκεί. Ο Ρούπερτ ο ελέφαντας έχει μείνει πετσί και κόκκαλο και πρέπει να διασωθεί!»!

Άλλωστε, δεν έχει περάσει πολύς καιρός από το ρεπορτάζ της Daily Mail σύμφωνα με το οποίο άγνωστοι εισέβαλαν σε ζωολογικό κήπο στο Καράκας και έσφαξαν ένα σπάνιο άλογο προκειμένου να πάρουν το κρέας του. Αυτό που άφησαν πίσω οι δράστες, ήταν μόνο το κεφάλι του και τα πλευρά του.

Και δεν είναι το μοναδικό περιστατικό καθώς, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης πεινασμένοι κάτοικοι μπαίνουν στους ζωολογικούς κήπους και αρπάζουν γουρούνια και πρόβατα σε αναζήτηση τροφής.

Την ίδια στιγμή, περίπου 50 ζώα πέθαναν από την πείνα σε έναν από τους μεγαλύτερους ζωολογικούς κήπους της χώρας, από την έλλειψη τροφίμων.

Σε άλλες πόλεις της χώρας, οι ζωολογικοί κήποι είναι σε χειρότερη κατάσταση και αναγκάζονται να ζητούν δωρεές φρούτων και λαχανικών από τοπικές επιχειρήσεις.

Η 52χρονη Μαρλέν Σιφόντες, επικεφαλής του συλλόγου των εργαζόμενων σε δημόσια πάρκα, δήλωσε: «Η ιστορία των ζώων στο Καράκας αποτελεί μεταφορά για τα βάσανα του λαού της Βενεζουέλας».

Σχετικές ειδήσεις