ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή βομβιστική επίθεση στη Δαμασκό στα μέσα Μαρτίου

Συρία: Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή βομβιστική επίθεση στη Δαμασκό στα μέσα Μαρτίου

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε χθες την ευθύνη για τη διπλή βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στα μέσα Μαρτίου σε ένα δικαστήριο και ένα εστιατόριο της Δαμασκού με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περισσότεροι από 30 άνθρωποι.

Στο τελευταίο τεύχος του το επίσημο "περιοδικό" της τζιχαντιστικής οργάνωσης, το Al-Nabaa, επικαλείται μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας για να αναφέρει ότι ο πρώτος βομβιστής αυτοκτονίας μπήκε σε ένα δικαστήριο της συριακής πρωτεύουσας και άνοιξε πυρ, προτού να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος. Ο δεύτερος καμικάζι ανατινάχθηκε μέσα σε ένα εστιατόριο.

Τουλάχιστον 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 100 τραυματίστηκαν στην επίθεση που έγινε στο δικαστήριο ενώ στο εστιατόριο τραυματίστηκαν 25.

Η πανίσχυρη, ισλαμιστική ανταρτική οργάνωση Αχράρ αλ Σαμ είχε καταδικάσει αυτές τις "τρομοκρατικές, εγκληματικές επιθέσεις" ενώ οι τζιχαντιστές του Φάταχ αλ Σαμ (πρώην Μέτωπο Αλ Νόσρα, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία) διέψευσαν ότι έχουν οποιαδήποτε σχέση με αυτή τη διπλή, τυφλή επίθεση.

Σχετικές ειδήσεις