ΚΟΣΜΟΣ

Αμετανόητος ο Ερντογάν: Θα συνεχίσω να μιλάω για κατάλοιπα ναζισμού και φασίστες

Αμετανόητος ο Ερντογάν: Θα συνεχίσω να μιλάω για κατάλοιπα ναζισμού και φασίστες

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποσχέθηκε σήμερα ότι θα συνεχίσει να αποκαλεί τις ευρωπαϊκές χώρες «κατάλοιπα του ναζισμού και φασίστες» εάν διατηρήσουν «την ίδια στάση με σήμερα απέναντι στην Τουρκία», παρά το γεγονός ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν καταδικάσει επανειλημμένα τις δηλώσεις του επικεφαλής του τουρκικού κράτους.

«Δεν επιτρέπουν σε υπουργούς μου να εκφωνούν ομιλίες στην Ευρώπη». «Μόλις γίνει δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, θα εξετάσουμε (την κατάσταση), όλα έχουν το τίμημά τους» είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε προεκλογική συγκέντρωση στην πόλη Ζονγκουλντάκ, της δυτικής Τουρκίας.

Ο Ερντογάν έχει κατηγορήσει τους Ευρωπαίους ότι υιοθετούν ναζιστικές τακτικές, επειδή απαγόρευσαν σε στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης να εκφωνήσουν ομιλίες σε εκδηλώσεις Τούρκων ψηφοφόρων στο εξωτερικό ενώ έχει καταφερθεί επανειλημμένα εναντίον ευρωπαϊκών χωρών, περιλαμβανομένης της Γερμανίας, κατά την προεκλογική εκστρατεία ενόψει του δημοψηφίσματος.

Την υποστολή της σημαίας του Κουρδιστάν στο Ιράκ απαίτησε ο Τούρκος πρόεδρος

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απαίτησε σήμερα από Κούρδους του Ιράκ να υποστείλουν την σημαία του Κουρδιστάν από την βόρεια ιρακινή πόλη του Κιρκούκ, προειδοποιώντας ότι αν δεν το πράξουν, αυτό θα βλάψει τις σχέσεις τους με την Τουρκία.

«Κατεβάστε αμέσως αυτή την σημαία», δήλωσε σε μια προεκλογική συγκέντρωση στην επαρχία Ζονγκουλντάκ στην Μαύρη Θάλασσα.

Οι Κούρδοι από καιρό διεκδικούν το Κιρκούκ και θεωρούν την πλούσια σε πετρέλαιο πόλη, ιστορική τους πρωτεύουσα.

Ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός Rudaw επικαλέστηκε τον κυβερνήτη της πόλης που τόνισε ότι η σημαία του Κουρδιστάν θα πρέπει να κυματίζει δίπλα στην εθνική σημαία του Ιράκ, καθώς η πόλη τελεί υπό την προστασία κυρίως των κουρδικών δυνάμεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις