ΚΟΣΜΟΣ

Η Τουρκία παρέδωσε στην Γερμανία νέο φάκελο με κατάλογο υπόπτων για τρομοκρατία

Η Τουρκία παρέδωσε στην Γερμανία νέο φάκελο με κατάλογο υπόπτων για τρομοκρατία

Τούρκοι αξιωματούχοι παρέδωσαν στα μέλη γερμανικής αντιπροσωπείας που επισκέφθηκε την Τουρκία νέο φάκελο με πρόσθετα στοιχεία για πρόσωπα τα οποία οι τουρκικές αρχές θεωρούν ότι έχουν διασυνδέσεις με την τρομοκρατία

Ο φάκελος με τα στοιχεία μεταβιβάστηκε στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ποινικής Δίωξης και στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία προστασίας του Συντάγματος για να προβούν σε περαιτέρω έρευνες.

Δεν είναι σαφές αν τα στοιχεία αυτά αφορούν νέα άτομα ή πρόσθετες πληροφορίες για άτομα ύποπτα για τρομοκρατία. Ωστόσο, ο νέος αυτός φάκελος, παραδίδεται στις γερμανικές αρχές ασφαλείας, την στιγμή που στο εσωτερικό της Γερμανίας εντείνονται οι ανησυχίες για παρακολουθήσεις Τούρκων πολιτών που ζουν στην Γερμανία, από πράκτορες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.

Την προηγούμενη εβδομάδα, έγινε γνωστό ότι η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία της Καρλσρούης άρχισε να ερευνά τις καταγγελίες Τούρκων πολιτών που ζουν στην Γερμανία ότι παρακολουθούνται και απειλούνται από πράκτορες τουρκικών μυστικών υπηρεσιών που βρίσκονται στην Γερμανία.

Οι έρευνες των γερμανικών αρχών ξεκίνησαν μετά από δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου που ανέφεραν ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες παρέδωσαν σε Γερμανούς αξιωματούχους, κατάλογο με περισσότερα από 300 ονόματα πιθανών υποστηρικτών του Φεντουλάχ Γκιολέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι βρίσκεται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις