ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση ΗΠΑ στη Συρία: Το Ισραήλ υποστηρίζει «το ισχυρό μήνυμα» του Τραμπ - «Βέλη» προς Βόρεια Κορέα

Επίθεση ΗΠΑ στη Συρία: Το Ισραήλ υποστηρίζει «το ισχυρό μήνυμα» του Τραμπ - «Βέλη» προς Βόρεια Κορέα

Επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία:Το Ισραήλ υποστηρίζει «πλήρως» τα αμερικανικά αεροπορικά πλήγματα που εξαπολύθηκαν σήμερα εναντίον αεροπορικής βάσης στη Συρία, τα οποία χαρακτήρισε «ισχυρό μήνυμα» το οποίο πρέπει να ακούσουν το Ιράν και η Βόρεια Κορέα, ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος είχε ενημερωθεί σχετικά πριν ξεκινήσει η αμερικανική επιχείρηση.

«Το Ισραήλ υποστηρίζει πλήρως την απόφαση του (Αμερικανού) προέδρου (Ντόναλντ) Τραμπ και ελπίζει ότι αυτό το μήνυμα αποφασιστικότητας απέναντι στις απεχθείς ενέργειες του καθεστώτος του (Σύρου προέδρου) Μπασάρ αλ Άσαντ θα ακουστεί όχι μόνο στη Δαμασκό, αλλά επίσης στην Τεχεράνη, την Πιόνγκγιανγκ και αλλού», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Με τα λόγια του και τις πράξεις του ο πρόεδρος Τραμπ έστειλε ένα ηχηρό και ξεκάθαρο μήνυμα: δεν θα ανεχθούμε τη χρήση και τη διάδοση των χημικών όπλων», προσθέτει.

Από την πλευρά του ένας εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού επεσήμανε μιλώντας στο AFP ότι ο στρατός «είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων από τις ΗΠΑ για την επίθεση στη Συρία, την οποία στηρίζει πλήρως».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις σχετικά με την επίθεση στη Συρία.

(Πηγή: APE-MPE, Reuters)

Σχετικές ειδήσεις