ΚΟΣΜΟΣ

Με τιμές ήρωα κηδεύτηκε ο φρουρός που δολοφονήθηκε από τον μακελάρη του Λονδίνου (video+pics)

Με τιμές ήρωα κηδεύτηκε ο φρουρός που δολοφονήθηκε από τον μακελάρη του Λονδίνου (video+pics)

Χιλιάδες ένστολοι αστυνομικοί, αλλά και απλός κόσμος, απέτισαν τη Δευτέρα (10/4) φόρο τιμής στο συνάδελφό τους, τον Κιθ Πάλμερ, ο οποίος σκοτώθηκε τον περασμένο μήνα στην τρομοκρατική επίθεση έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο.

Ο 48χρονος Πάλμερ μαχαιρώθηκε από τον Χαλίντ Μασούντ, έναν Βρετανό 52 ετών, ο οποίος είχε ασπαστεί το Ισλάμ και λίγο νωρίτερα είχε παρασύρει με το όχημά του δεκάδες πεζούς πάνω στη γέφυρα του Γουεστμίνστερ.

astinomikos londino

Την Κυριακή, το φέρετρο με τη σορό του αστυνομικού μεταφέρθηκε στο παρεκκλήσι του ανακτόρου του Γουεστμίνστερ, μια τιμή που συνήθως επιφυλάσσεται μόνο σε υψηλόβαθμους πολιτικούς. Σήμερα, μεταφέρθηκε στον καθεδρικό του Σάουθγουορκ, στην απέναντι όχθη του Τάμεση, με τη νεκρική πομπή να περνά ανάμεσα από 5.000 ένστολους αστυνομικούς, με το κεφάλι κατεβασμένο σε ένδειξη πένθους.

londino18

Η νεκρώσιμη ακολουθία τελέστηκε παρουσία περίπου 50 μελών της οικογένειάς του, μεταξύ των οποίων ήταν η σύζυγος και η 5χρονη κόρη του. Παρόντες ήταν επίσης υπουργός Εσωτερικών Άμπερ Ρουντ, ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν και η αρχηγός της αστυνομίας της πρωτεύουσας Κρεσίντα Ντικ.

Υπενθυμίζεται ότι πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 50 τραυματίστηκαν από την «τυφλή» επίθεση στις 22 Μαρτίου, ενώ ο δράστης υπέκυψε τελικά στα τραύματά του από τα πυρά ενός άλλου αστυνομικού.

Σχετικές ειδήσεις