ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Σουηδία: Ομολόγησε ο Ουζμπέκος δολοφόνος

Επίθεση Σουηδία: Ομολόγησε ο Ουζμπέκος δολοφόνος

Τρομοκρατική επίθεση στη Στοκχόλμη:Ο Ραχμάτ Ακίλοφ, ο βασικός ύποπτος στην αιματηρή επίθεση με φορτηγό στη Στοκχόλμη που στοίχισε τη ζωή τεσσάρων ανθρώπων και προκάλεσε τον τραυματισμό άλλων 15, παραδέχθηκε ότι διέπραξε ένα έγκλημα τρομοκρατίας, δήλωσε σήμερα (10/4) ο συνήγορός του στη διάρκεια ακροαματικής συνεδρίασης δικαστηρίου.

«Η θέση του είναι ότι παραδέχεται ένα τρομοκρατικό έγκλημα και αποδέχεται ως εκ τούτου ότι θα προφυλακισθεί», δήλωσε ο Γιόχαν Έρικσον, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τον 39χρονο Ουζμπέκο, στη διάρκεια ακροαματικής συνεδρίασης του δικαστηρίου το οποίο θα αποφασίσει αν ο ύποπτος θα πρέπει να παραμείνει στη φυλακή.

Ο Ακίλοφ φορούσε χειροπέδες στη διάρκεια της συνεδρίασης και δεν έκανε καμιά δήλωση, μεταδίδει ανταποκρίτρια του Γαλλικού Πρακτορείου.

ImageHandler

Ο Ακίλοφ εισήλθε περιστοιχισμένος από αστυνομικούς σε μια υπόγεια αίθουσα του δικαστηρίου της Στοκχόλμης, όπου έχουν ληφθεί αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας. Το δικαστήριο φυλάσσεται από πολυάριθμους και βαριά οπλισμένους αστυνομικούς και οι προσβάσεις σ' αυτό έχουν κλείσει για την κυκλοφορία. Πρόκειται για μέτρα χωρίς προηγούμενο στη σουηδική πρωτεύουσα.

Καθώς είχε το πρόσωπό του κρυμμένο κάτω από ένα πράσινο πουλόβερ, η δικαστής Μαλού Λίντμπλομ του ζήτησε να αποκαλυφθεί, πράγμα που έκανε. Με γκρίζα μαλλιά και ανέκφραστος, δεν μιλάει καλά τα σουηδικά και είχε τη βοήθεια διερμηνέα.

Η συνεδρίαση συνεχίσθηκε κεκλεισμένων των θυρών έπειτα από αίτημα της εισαγγελίας και οι δημοσιογράφοι κλήθηκαν να εξέλθουν εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου. Ο ύποπτος αναμένεται ότι θα προφυλακισθεί ενόψει της δίκης του.

Ο Ραχμάτ Ακίλοφ, ένας 39χρονος εργάτης που βρίσκεται παράνομα στη Σουηδία, είναι ύποπτος ότι το απόγευμα της Παρασκευής παρέσυρε με ένα κλεμμένο φορτηγό γύρω στους είκοσι πεζούς στην πιο πολυσύχναστη εμπορική αρτηρία της Στοκχόλμης, σκοτώνοντας τέσσερις και τραυματίζοντας δεκαπέντε ανθρώπους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις