ΚΟΣΜΟΣ

Κρίσιμες συνομιλίες Πούτιν με Λαβρόφ και Τίλερσον στο Κρεμλίνο

Κρίσιμες συνομιλίες Πούτιν με Λαβρόφ και Τίλερσον στο Κρεμλίνο

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δέχθηκε στο Κρεμλίνο τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, αλλά και τον υπουργό Εξωτερικών του Σεργκέι Λαβρόφ, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε λεπτομέρειες όσον αφορά το περιεχόμενο των συνομιλιών.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, ερωτηθείς αν θα υπάρξει συνάντηση των Τίλερσον και Λαβρόφ με τον Ρώσο πρόεδρο, είχε δηλώσει ότι «υπάρχει κάποια πιθανότητα», σε περίπτωση που οι δύο υπουργοί Εξωτερικών «θεωρήσουν σκόπιμο να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των μεταξύ τους συνομιλιών».

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ανέφερε πάντως σήμερα στον Ρώσο ομόλογό του πως θέλει να αξιοποιήσει τις συνομιλίες στη Μόσχα για να καταλάβει γιατί η Ρωσία και η Ουάσινγκτον έχουν μεγάλες διαφορές, αλλά και για να βρει έναν τρόπο να γεφυρώσει το χάσμα αυτό.

Μιλώντας κατά την έναρξη των συνομιλιών του με τον Σεργκέι Λαβρόφ, ο Τίλερσον είπε πως προσβλέπει σε μια ανοικτή και ειλικρινή συζήτηση, αλλά και πως οι γραμμές επικοινωνίας της Ουάσινγκτον με τη Μόσχα θα παραμείνουν πάντα ανοικτές.

Από την πλευρά του ο Σεργκέι Λαβρόφ είπε πως είναι σημαντικό να μην επιτραπεί μια επανάληψη των αεροπορικών πληγμάτων των ΗΠΑ στη Συρία.

Ο Λαβρόφ σημείωσε επίσης πως τα αεροπορικά πλήγματα που πραγματοποίησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον συριακής αεροπορικής βάσης την περασμένη εβδομάδα ήταν παράνομα.

Αναμένει, δε, ότι θα έχει έντιμες και ειλικρινείς συζητήσεις με τον Τίλερσον για τη δημιουργία ενός μεγάλου συνασπισμού κατά της τρομοκρατίας.

Σχετικές ειδήσεις