ΚΟΣΜΟΣ

Δείτε τι έκανε ο Τραμπ τη στιγμή του βομβαρδισμού της Συρίας

Δείτε τι έκανε ο Τραμπ τη στιγμή του βομβαρδισμού της Συρίας

Σε συνέντευξη που έδωσε στο Fox Business, o Αμερικανός πρόεδρος εξήγησε πώς αποκάλυψε το χτύπημα στη Συρία στον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ την ώρα του δείπνου στο θέρετρό του στη Φλόριντα.

O πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αφηγήθηκε πώς ενημέρωσε τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, επίσημο προσκεκλημένο του στην κατοικία του στην Φλόριντα το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, σχετικά με τα αεροπορικά πλήγματα των ΗΠΑ στη Συρία τη στιγμή του επιδορπίου, «του ωραιότερου σοκολατένιου κέικ που έχετε ποτέ δει».

Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox Business και προβλήθηκε σήμερα, ο Αμερικανός πρόεδρος περιέγραψε με τη βοήθεια... του μενού το παρασκήνιο της αμερικανικής επιδρομής εναντίον της συριακής αεροπορικής βάσης.

«Καθόμουν στο τραπέζι, τρώγαμε το επιδόρπιο, είχαμε το ωραιότερο κέικ με σοκολάτα που έχετε ποτέ δει και ο πρόεδρος Σι το απολάμβανε» επισήμανε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.

«Εγώ έλαβα το μήνυμα από τους στρατηγούς μας ότι τα πολεμικά μας πλοία είχαν πάρει θέση και τα όπλα ήταν έτοιμα. Τι θα κάνατε; Αποφασίσαμε να εξαπολύσουμε την επίθεση, συνεπώς οι πύραυλοι κατευθύνονταν προς τον στόχο. Κι εγώ είπα: "Κύριε πρόεδρε, επιτρέψτε μου να σας εξηγήσω κάτι". Ήταν η στιγμή του επιδορπίου» συνέχισε ο Τραμπ.

«Αυτό συνέβη, αυτό είπα στον πρόεδρο Σι ότι είχαμε μόλις εκτοξεύσει 59 πυραύλους» εξήγησε ο ίδιος.

«Εκείνος -ο Σι Τζινπίνγκ- παρέμεινε σιωπηλός για 10 δευτερόλεπτα και ζήτησε από τον μεταφραστή να επαναλάβει... Σκέφτηκα ότι δεν ήταν καλό σημάδι. Και μου απάντησε: Για οποιονδήποτε είναι τόσο βίαιος και χρησιμοποιεί χημικά όπλα εναντίον παιδιών και μωρών, είναι εντάξει. Συμφώνησε μαζί μου».

«Και πράγματι, απίστευτο, ξέρετε, σε απόσταση εκατοντάδων χιλιομέτρων, όλοι οι πύραυλοι βρήκαν το στόχο τους, απίστευτο» είπε με ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ενώ καυχήθηκε ότι τα στρατιωτικά όπλα των ΗΠΑ είναι «πέντε φορές» καλύτερα από εκείνα του υπόλοιπου κόσμου.

Γερουσιαστές καλούν τον Τραμπ να αναλάβει στρατιωτική δράση στην Συρία

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα πρέπει να αναλάβει στρατιωτική δράση για να κρατήσει καθηλωμένα τα αεροσκάφη της συριακής Πολεμικής Αεροπορίας και για να εξασφαλίσει την δημιουργία ζωνών ασφαλείας για αμάχους, δήλωσαν σήμερα με κοινή τους ανακοίνωση οι Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές Τζον ΜακΚέιν και Λίντσεϊ Γκράχαμ.

«Ως μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής, καλούμε τον πρόεδρο να αναλάβει περαιτέρω στρατιωτική δράση για να επιτύχουμε τους στόχους μας, όπως η καθήλωση των αεροσκάφων της συριακής Π.Α. και η εγκαθίδρυση ζωνών ασφαλείας στην συριακή επικράτεια για την προστασία των Σύρων αμάχων», υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

«Η στρατηγική μας δεν μπορεί να βασίζεται στον διαχωρισμό της μάχης ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος από την μάχη εναντίον του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Άσαντ», τονίζουν οι γερουσιαστές. «Και τα δύο είναι άρρηκτα συνδεδεμένα», επισημαίνουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις