ΚΟΣΜΟΣ

Θρήνος για τον Έντι Μέρφι

Θρήνος για τον Έντι Μέρφι

Πέθανε σε ηλικία 57 ετών από λευχαιμία ο κωμικός ηθοποιός Τσάρλι Μέρφι, μεγαλύτερος αδερφός του ηθοποιού, Έντι Μέρφι.

«Οι καρδιές μας είναι βαριές με την απώλεια του γιου, αδελφού, πατέρα, θείου και φίλου Τσάρλι. Ο Τσάρλι γέμιζε την οικογένειά μας με αγάπη και γέλιο και δεν θα υπάρξει μέρα που δεν θα μας λείψει. Ευχαριστούμε για τα συλλυπητήρια και τις προσευχές σας. Ζητάμε με κάθε σεβασμό προστασία της προσωπικής μας ζωής αυτή την περίοδο της μεγάλης απώλειας για όλους μας», αναφέρεται σε ανακοίνωση της οικογένειας Μέρφι προς τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Ο Τσάρλι Μέρφι έγινε γνωστός ως stand up κωμικός στο Chappelle's Show και είχε γράψει μαζί με τον Έντι πολλά από τα σκετς του.

Κάποιοι από τους ρόλους τους οποίους υποδύθηκε στον κινηματογράφο ήταν στις ταινίες «Lottery Ticket» (Ο πρώτος λαχνός) και «The guys who move furniture». Ήταν ο σεναριογράφος της κωμωδίας «Norbit», στην οποία πρωταγωνίστησε ο αδελφός του, Έντι Μέρφι. Είχε συνεργαστεί με πολλούς ηθοποιούς του Χόλιγουντ, Χάλι Μπέρι, Ντένζελ Ουάσινγκτον, Σάμι Ντέιβις Τζ. και είχε δανείσει τη φωνή του στις τηλεοπτικές σειρές κινουμένων σχεδίων «The Boondocks» και «Black Jesus».

Γεννημένος στη Νέα Υόρκη ο Τσάρλι Μέρφι πρόσφατα συμμετείχε σε περιοδεία με άλλους Αμερικανούς κωμικούς, όπως οι Έντι Γκρίφιν, Τζόρτζ Λοπεζ, και Ντ. Λ. Χάλεϊ.

Με ανάρτησή του στο Twitter ο κωμικός Κρις Ροκ έγραψε: «Χάσαμε έναν από τους πιο αστείους, αληθινούς αδελφούς όλων των εποχών. Τσάρλι Μέρφι RIP». «Οι ιστορίες του ήταν θρυλικές και απίστευτες και ειλικρινείς» έγραψε σε ανάρτησή του ο Κέβιν Χαρτ, ο οποίος σημείωσε ότι ο Μέρφι τον στήριξε, όταν ήταν ένας νεαρός κωμικός και ξανάγραψε την πρώτη του ταινία. «Είμαι τυχερός που τον γνώρισα και είμαι ακόμη πιο τυχερός που είμαι σε θέση να πω ότι ήταν φίλος».

Πήρε το ρίσκο με έναν νέο σκηνοθέτη στην ταινία “The Player's Club” θυμήθηκε ο Ice Cube, ο οποίος έγραψε και σκηνοθέτησε την κωμωδία του 1998, στην οποία συμπρωταγωνίστησε ο Μέρφι «Πάντα με έκανε να γελάω».

Πηγή: Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχετικές ειδήσεις