ΚΟΣΜΟΣ

Φωτογράφος «εθισμένος» στις κοκκινομάλλες γύρισε τον πλανήτη για να φωτογραφίσει τις ομορφότερες

Φωτογράφος «εθισμένος» στις κοκκινομάλλες γύρισε τον πλανήτη για να φωτογραφίσει τις ομορφότερες

«Αυτό το βιβλίο δεν είναι για όμορφες κοκκινομάλλες» διαμαρτύρεται ο Μπράιαν Ντόουλινγκ στην "Daily Telegraph". «Είναι για να βοηθήσει ανθρώπους όλων των ηλικιών να είναι υπερήφανοι για τα κόκκινα μαλλιά τους.»

Εδώ και τρία χρόνια, ο Αμερικανός φωτογράφος από το Μισισίπι -πλέον έχει εγκατασταθεί στο Βερολίνο- φωτογραφίζει κοκκινομάλλες σε περισσότερες από 20 χώρες.

Τα κόκκινα μαλλιά στη γυναίκα ήταν, ανέκαθεν, ένα θέαμα που γεννούσε ανησυχία. Στον Μεσαίωνα, η κοκκινομάλλα ήταν δυνάμει μάγισσα. «Το μπούλινγκ μ' αφορμή τα κόκκινα μαλλιά είναι ένα πραγματικό πρόβλημα. Στο σχολείο, για χρόνια, ήμουν αποδέκτης σχολικού εκφοβισμού, απλώς και μόνο επειδή το κορίτσι μου ήταν κοκκινομάλλα» εξομολογείται ο Ντόουλινγκ.

«Πολλά από τα χαρακτηριστικά για τα οποία κοροϊδεύουν τις κοκκινομάλλες -τα καροτί μαλλιά, οι φακίδες, το λευκό δέρμα- είναι τα ίδια χαρακτηριστικά που τις κάνουν όμορφες» εξανίσταται.

Εξηγεί ότι «αυτό το πρότζεκτ (σ.σ. το έχει βαφτίσει "The Redhead Beauty") πραγματοποιήθηκε χωρίς ειδικούς στο μέικ απ, χωρίς ειδικό φωτισμό και υπερβολική χρήση Photoshop. Ήθελα να είναι προφανές ότι αυτές οι φωτογραφίες είναι αληθινές ανακλάσεις του "μοντέλου", καθώς και το να βάλουν τελεία οι άνθρωποι στα στερεότυπα που έχουν για τις κοκκινομάλλες.»

«Κοκκινομάλλες απ' όλον τον κόσμο μου έγραψαν για το πώς οι φωτογραφίες μου βοήθησαν να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη που έχουν στον εαυτό τους. Στο λογαριασμό μου στο Instagram, μοιράζονται τις ιστορίες τους και ζητούν συμβουλές για ν' αντιμετωπίσουν το μπούλινγκ. Πολλές που δεν είναι κοκκινομάλλες μου είπαν πόσο αυτή η καμπάνια έχει αλλάξει το πώς προσλαμβάνουν πια τους ανθρώπους με κόκκινα μαλλιά» τονίζει.

Αυτό το τελευταίο είναι, μάλλον, λόγος να στηρίξει κανείς το πρότζεκτ «The Redhead Beauty», ανεξάρτητα από το αν είναι λάτρης των γυναικών με κόκκινα μαλλιά.

Δείτε τις φωτογραφίες στην παραπάνω gallery του Newsbomb.gr

(Πηγή: Bored Panda, ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχετικές ειδήσεις