ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Νεκροί και οι 12 επιβαίνοντες του ελικοπτέρου που συνετρίβη (vid)

Τουρκία: Νεκροί και οι 12 επιβαίνοντες του ελικοπτέρου που συνετρίβη (vid)

Η πυκνή ομίχλη που επικρατεί στην περιοχή έκανε δύσκολη την επιχείρηση διάσωσης.

Και οι δώδεκα επιβαίνοντες του ελικοπτέρου της τουρκικής αστυνομίας το οποίο συνετρίβη σήμερα στην ανατολική Τουρκία στην επαρχία Τούντσελι ανασύρθηκαν νεκροί σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνείου της επαρχίας.

Το ελικόπτερο, τύπου Sikorsky S-70, συνετρίβη σε ορεινή περιοχή σε υψόμετρο 2.500μ. Είχε απογειωθεί στις στις 11:40 και εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ δέκα λεπτά αργότερα, σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές. Τα αίτια της συντριβής εντοπίζονται στις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή, πρόσθεσαν οι Αρχές.

Σύμφωνα με το κυβερνείο της επαρχίας το ελικόπτερο μετέφερε επτά αστυνομικούς, έναν δικαστή, έναν υπαξιωματικό του στρατού και τρία μέλη πληρώματος, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δείτε το βίντεο από τον τόπο της τραγωδίας!

Αποκλείουν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας

Η τρομοκρατική ενέργεια έχει αποκλειστεί ως πιθανή αιτία της συντριβής του στρατιωτικού ελικοπτέρου, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

«Δεν μιλάμε για κανενός είδους εξωτερική παρέμβαση στο περιστατικό. Κατά τα φαινόμενα, η συντριβή προκλήθηκε από κακές καιρικές συνθήκες», δήλωσε ο Σοϊλού, σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό NTV. Ο Τούρκος υπουργός πρόσθεσε πως η επαφή μέσω ασυρμάτου με το ελικόπτερο χάθηκε 8 λεπτά μετά την απογείωση του.

«Οι συντεταγμένες του σημείου συντριβής καθορίστηκαν σε ύψος 2.500μ. Αλλά το οδικό δίκτυο εκεί ήταν περίπλοκο και τα μέλη σωστικών συνεργείων χρειάστηκε να περπατήσουν για 2,5 ώρες στα βουνά. . . Δώδεκα συμπατριώτες μας σκοτώθηκαν. Αυτή είναι μεγάλη απώλεια για μας», κατέληξε ο Τούρκος υπουργός.

Σχετικές ειδήσεις