ΚΟΣΜΟΣ

Νέα τραγωδία από κατολίσθηση στην Κολομβία: Έντεκα νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι (videos)

Νέα τραγωδία από κατολίσθηση στην Κολομβία: Έντεκα νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι (videos)

Τουλάχιστον 11 άτομα έχασαν τη ζωή τους και άλλα 20 αγνοούνται, μετά από κατολίσθηση λάσπης σε πολλές συνοικίες της πόλης Μανισάλες, στην Κολομβία.

Είναι η δεύτερη τραγωδία από κατολίσθηση που βιώνει η χώρα αυτό το μήνα, καθώς πριν από τρεις εβδομάδες, στην πόλη Μοκόα, έχασαν τη ζωή τους 323 άνθρωποι όταν σπίτια θάφτηκαν κάτω από τόνους λάσπης εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων.

Σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό, στο Μανισάλες, την πρωτεύουσα της περιφέρειας Κάλντας, καταστράφηκαν 57 κατοικίες. Ο τελευταίος απολογισμός κάνει λόγο για «εννέα τραυματίες, περίπου 20 αγνοούμενους και 11 νεκρούς».

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος ανέβαλε τις προγραμματισμένες υποχρεώσεις του προκειμένου να μεταβεί στην πόλη «λόγω της επείγουσας κατάστασης» εκεί, όπως ανακοίνωσε μέσω του Twitter. Διευκρίνισε όμως ότι αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας.

«Η πόλη έχει κυριολεκτικά αποκοπεί από τις κατολισθήσεις και τις πλημμύρες», ανέφερε ο δήμαρχος Χοσέ Οκτάβιο Καρντόνα μιλώντας σε τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα ενημέρωσης, στο Μανισάλες έπεσε, μέσα σε μια νύχτα, βροχή ενός μήνα.

Η χειρότερη κατολίσθηση στην ιστορία της Κολομβίας συνέβη πάντως το 1985 στο Αρμέρο, όπου έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι…

Σχετικές ειδήσεις