ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος: Ποιος αποκάλεσε τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης «ολιγαρχικό κουρέλι»;

Σάλος: Ποιος αποκάλεσε τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης «ολιγαρχικό κουρέλι»;

Tον τόνο, στις δηλώσεις του κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μερικές ημέρες αφότου σκλήρυνε τη στάση του κατά της μετανάστευσης, με προφανή στόχο να κινητοποιήσει τη βάση του πριν από τις προεδρικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, ύψωσε το ακροδεξιό γαλλικό Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν.

Εδώ και μήνες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η αρχηγός του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, θα πάρει αρκετές ψήφους για να προκριθεί στο δεύτερο γύρο της 7ης Μαΐου, όμως η απόσταση από τους άλλους υποψηφίους έχει μειωθεί και η ρητορική του κόμματός της έχει οξυνθεί.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα σενάρια των εκλογών

«Θα δείτε, σύντομα θα χώσουμε το ολιγαρχικό κουρέλι σας στο ντουλάπι», δήλωσε ο υπαρχηγός της Λεπέν, ο Φλοριάν Φιλιπό, για τη σημαία της ΕΕ σε μήνυμά του στο Twitter.

Με τη δήλωση αυτή αντέδρασε σε μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter το γραφείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Γαλλία, το οποίο ανέφερε: «Υπερήφανοι για τη σημαία μας, σύμβολο ενότητας, αλληλεγγύης και αρμονίας ανάμεσα στους λαούς της Ευρώπης. Ας μην την κρύβουμε».

Το μήνυμα της Επιτροπής αναφερόταν στο αίτημα που διατύπωσε η Λεπέν το βράδυ της Τρίτης στο γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό όπου επρόκειτο να δώσει συνέντευξη. Η αρχηγός της γαλλικής ακροδεξιάς είχε ζητήσει να αφαιρεθεί από το πλατό της συνέντευξης η σημαία της ΕΕ και να παραμείνει μόνο η σημαία της Γαλλίας.

«Θέλω να είμαι η πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας. Δεν θέλω να είμαι η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Θεωρώ ότι η ΕΕ έχει κάνει πολλή ζημιά στη χώρα μας», δήλωσε η Λεπέν στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1, όταν της ζητήθηκε να εξηγήσει το αίτημά της για την αφαίρεση της σημαίας της ΕΕ από το φόντο.

Σχετικές ειδήσεις