ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Ντόρτμουντ: Χτύπησε το πούλμαν της ομάδας για να κερδίσει στο Χρηματιστήριο!

Επίθεση Ντόρτμουντ: Χτύπησε το πούλμαν της ομάδας για να κερδίσει στο Χρηματιστήριο!

Ντόρτμουντ | Ειδήσεις: Στα χέρια της γερμανικής αστυνομίας βρίσκεται πλέον ένας 28χρονος Ρώσος, ο οποίος φέρεται ως ο δράστης της βομβιστικής επίθεσης στο λεωφορείο της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπορούσια Ντόρτμουντ στις 12/04/2017, κατά τη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκε ο Ισπανός αμυντικός, Μαρκ Μπάρτρα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel, οι αστυνομικοί συνέλαβαν στην περιοχή Τούμπιγκεν τον Sergej W., ο οποίος, όπως αποκαλύφθηκε, δεν είχε την παραμικρή σχέση ούτε με ακροδεξιές οργανώσεις, ούτε με το Ισλαμικό Κράτος, αλλά μάλλον με το χρήμα.

Όπως επισημαίνει η ίδια πηγή, ο 28χρονος Ρώσος φέρεται να έβαλε τους εκρηκτικούς μηχανισμούς, για να ρίξει τις τιμές των μετοχών της γερμανικής ομάδας και στη συνέχεια να ποντάρει σ’ αυτές, αποκομίζοντας τεράστια ποσά.

Τα γερμανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο Sergej W. βρισκόταν εδώ και περίπου μία εβδομάδα στο «μικροσκόπιο» των αστυνομικών, οι οποίοι εκτιμούν ότι είχε θέσει ως στόχο να τραυματίσει ή να σκοτώσει όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας.

Μάλιστα, ο ίδιος είχε νοικιάσει δωμάτιο σε ξενοδοχείο που είχε θέα στο σημείο, όπου σημειώθηκε η βομβιστική επίθεση, με τις Αρχές να εκτιμούν ότι πυροδότησε τους συνολικά τρεις εκρηκτικούς μηχανισμούς από το δωμάτιό του.

Ο 28χρονος επιχείρησε δε, αμέσως μετά την επίθεση στο λεωφορείο της Μπορούσια, να αποπροσανατολίσει πλήρως τις Αρχές, δημοσιεύοντας ψευδείς προκηρύξεις, δήθεν προερχόμενες από ακραίες ισλαμιστικές οργανώσεις!

Η υπόθεση θεωρείται πρωτοφανής για τα γερμανικά δεδομένα, ενώ ο Sergej W. βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες, μεταξύ των οποίων απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Διαβάστε εδώ περισσότερα θέματα για την επίθεση στο Ντόρτμουντ

Σχετικές ειδήσεις