ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία-Φιγιόν: Ή αυτοί ή εμείς... για την μάχη κατά του ισλαμιστικού ολοκληρωτισμού

Γαλλία-Φιγιόν: Ή αυτοί ή εμείς... για την μάχη κατά του ισλαμιστικού ολοκληρωτισμού

"Αυτή η μάχη για την ελευθερία και την ασφάλεια των Γάλλων θα πρέπει να είναι η προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης. Απαιτεί ανυποχώρητη αποφασιστικότητα και ψυχραιμία. Το ριζοσπαστικό ισλάμ θέτει σε δοκιμασία τις αξίες μας και την δύναμη του χαρακτήρα μας" δήλωσε οσυντηρητικός υποψήφιος για τη γαλλική προεδρία Φρανσουά Φιγιόν.

Ο κ. Φιγιόν επεσήμανε πως προτεραιότητα του επόμενου προέδρου της Γαλλίας θα πρέπει να είναι η μάχη κατά του "ισλαμιστικού ολοκληρωτισμού".

Μιλώντας στους δημοσιογράφους με αφορμή την προχθεσινή επίθεση στο κέντρο του Παρισιού που στοίχισε τη ζωή σε έναν αστυνομικό και την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, ο Φιγιόν, ο οποίος στις δημοσκοπήσεις εμφανίζεται να έπεται του κεντρώου Εμανουέλ Μακρόν και της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, τόνισε:

"Αυτή η μάχη για την ελευθερία και την ασφάλεια των Γάλλων θα πρέπει να είναι η προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης. Απαιτεί ανυποχώρητη αποφασιστικότητα και ψυχραιμία. Το ριζοσπαστικό ισλάμ θέτει σε δοκιμασία τις αξίες μας και την δύναμη του χαρακτήρα μας".

Ο Φιγιόν, ο οποίος πραγματοποιεί προεκλογική εκστρατεία προωθώντας μια σκληροπυρηνική πλατφόρμα στο ζήτημα της ασφάλειας, πρόσθεσε: "Βρισκόμαστε σε πόλεμο, δεν υπάρχει εναλλακτική, ή εμείς ή αυτοί".

Όπως σημείωσε ο ίδιος, η προτεραιότητα της εξωτερικής του πολιτικής σε περίπτωση εκλογικής του νίκης θα είναι να "καταστρέψει το Ισλαμικό Κράτος".

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

Σχετικές ειδήσεις