ΚΟΣΜΟΣ

Ο Φραγκίσκος δεν θα χρησιμοποιήσει το θωρακισμένο αυτοκίνητο κατά την επίσκεψή του στην Αίγυπτο

Ο Φραγκίσκος δεν θα χρησιμοποιήσει το θωρακισμένο αυτοκίνητο κατά την επίσκεψή του στην Αίγυπτο

Ο πάπας Φραγκίσκος δεν επιθυμεί να χρησιμοποιήσει το θωρακισμένο αυτοκίνητο κατά την επίσκεψή του στην Αίγυπτο, την ερχόμενη Παρασκευή και Σάββατο, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Βατικανού στους δημοσιογράφους.

«Ο ποντίφικας ζήτησε να μπορεί να μετακινείται με ένα κανονικό αυτοκίνητο, το οποίο θα είναι κλειστό, αλλά όχι θωρακισμένο. Όσο για την επίσκεψή του και την λειτουργία στην τοπική καθολική κοινότητα, θα χρησιμοποιήσει ένα μικρό, ανοικτό αυτοκίνητο σαν και αυτά με τα οποία συνήθως μετακινούνται οι παίκτες του γκολφ», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού. Τα μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη, όπως έκανε γνωστό το Βατικανό, είναι ίδια με εκείνα των προηγούμενων ταξιδιών του αργεντινού ποντίφικα.

Κατά την δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του, στις 29 Απριλίου, ο ποντίφικας θα τιμήσει την μνήμη των θυμάτων τρομοκρατικών επιθέσεων και τους χριστιανούς που έχασαν την ζωή τους.

Ο Φραγκίσκος θα μεταβεί στο Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας , όπου θα τον υποδεχθεί ο Πατριάρχης Θεόδωρος ο Β΄.

Στην Αίγυπτο, μαζί με τον πάπα, θα μεταβεί και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος προσκλήθηκε επίσης από τον Μεγάλο Ιμάμη του Αλ Άζχαρ.

Σχετικές ειδήσεις