ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο – Βόρεια Κορέα: Δείτε την πραγματική Πιονγκγιάνγκ χάρη σε αυτόν τον γενναίο δημοσιογράφο

Βίντεο – Βόρεια Κορέα: Δείτε την πραγματική Πιονγκγιάνγκ χάρη σε αυτόν τον γενναίο δημοσιογράφο

Οι περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο από τη Βόρεια Κορέα, οι οποίες είναι διαθέσιμες στο Δυτικό κόσμο, αποτυπώνουν ελάχιστα στοιχεία και στιγμές της καθημερινότητας της πρωτεύουσας Πιονγκγιάνγκ. Αυτό συμβαίνει γιατί ο «τουρισμός» περιορίζεται στο κέντρο της πρωτεύουσας και οι συνοριοφύλακες ελέγχουν όλες τις φωτογραφικές μηχανές και τα κινητά τηλέφωνα των τουριστών λίγο πριν εγκαταλείψουν τη χώρα και διαγράφουν οποιαδήποτε μη εγκεκριμένη» φωτογραφία.

Όμως, ένας Φιλανδός δημοσιογράφος, αψηφώντας τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας, διακινδύνευσε και κατάφερε να περάσει από τους εξονυχιστικούς συνοριακούς ελέγχους εξαιρετικά σπάνιο τηλεοπτικό υλικό, που απεικονίζει την αληθινή Πιονγκγιάνγκ, πέρα από κάθε προπαγάνδα.

Ο Mika Mäkelä, ανταποκριτής στην Ασία της κρατικής τηλεόρασης της Φινλανδίας και του πρακτορείου ειδήσεων YLE, βρισκόταν στην Πιονγκγιάνγκ για την κάλυψη της «Ημέρας του Ήλιου», της εθνικής εορτή της Βόρειας Κορέας, η οποία σηματοδότησε την 105η επέτειο από τη γέννηση του Κιμ Ιλ Σουνγκ, ιδρυτή του κράτους.

Δείτε το βιντεοσκοπημένο υλικό διάρκειας 12 λεπτών:

Σχετικές ειδήσεις