ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία και Τουρκία συνάπτουν ιστορική συμφωνία για τη δημιουργία ζώνης ελεύθερου εμπορίου

Ρωσία και Τουρκία συνάπτουν ιστορική συμφωνία για τη δημιουργία ζώνης ελεύθερου εμπορίου

Η Άγκυρα προτίθεται να υπογράψει με την Μόσχα συμφωνία για την δημιουργία ζώνης ελεύθερου εμπορίου μέσα σύντομο διάστημα, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών Νιχάτ Ζεϊμπεχτσί.

«Μετά τις χθεσινές επιτυχείς συνομιλίες (μεταξύ Πούτιν και Ερντογάν) ξεκίνησε η νέα μας συνεργασία με την Ρωσία. Τώρα θα επισπεύσουμε τις σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Ευρωασιατικής Οικονομικής Ένωσης και επίσης θα επισπεύσουμε την υπογραφή συμφωνίας που αφορά την δημιουργία ζώνης ελεύθερου εμπορίου μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών Νιχάτ Ζαϊμπεχτσί, στο τουρκικό κανάλι NTV.

Χθες 3 Μαΐου στις συνομιλίες που είχαν στο Σότσι ο Ρώσος πρόεδρος Βαλντιμίρ Πούτιν και ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν, σύμφωνησαν να επιλύσουν συνολικά τα ζητήματα που αφορούν την άρση των περιορισμών που είχαν επιβάλει οι δύο χώρες στις εισαγωγές διαφόρων προϊόντων.

Μετά την λήξη των συνομιλιών των δύο ηγετών, η Άγκυρα ήρε τους περιορισμούς που είχε επιβάλει στις εισαγωγές ρωσικών σιτηρών, ενώ η Ρωσία επέτρεψε τις εισαγωγές τουρκικών κρεμμυδιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις