ΚΟΣΜΟΣ

Αποτελέσματα εκλογές Γαλλία: Τι δείχνουν τα πρώτα exit polls - Ποιος υποψήφιος προηγείται

Αποτελέσματα εκλογές Γαλλία: Τι δείχνουν τα πρώτα exit polls - Ποιος υποψήφιος προηγείται

Προεδρικές εκλογές Γαλλία: Άνετη επικράτηση του Εμανουέλ Μακρόν δείχνουν τα πρώτα exit polls στα εκλογικά τμήματα της Αμερικής και των λεγόμενων γαλλικών υπερπόντιων περιοχών (DOM TOM).

Με βάση τα exit polls που ήδη δημοσιεύουν τα βελγικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, η επικράτηση του κεντρώου υποψηφίου είναι σαφέστατη.

Οι κάλπες στις περιοχές αυτές έκλεισαν χθες Σάββατο και τα βελγικά ΜΜΕ, τα οποία δεν δεσμεύονται από τη γαλλική νομοθεσία που απαγορεύει τη δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων πριν την περάτωση της εκλογικής διαδικασίας στη Γαλλία, δημοσιεύουν τα πρώτα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων που έγιναν μετά την ψηφοφορία.

Στις ΗΠΑ και ειδικότερα στα εκλογικά τμήματα της Νέας Υόρκης, της Βοστώνης και του Σικάγου, ο Μακρόν λαμβάνει ποσοστά άνω του 90%, οπως άλλωστε και στα εκλογικά τμήματα της Οττάβας και του Μοντρεάλ στον Καναδά. Σε ότι αφορά τα DOM TOM, που ανήκουν στη γαλλική επικράτεια, στη Γουαδελούπη και στη Μαρτινίκα κινείται γύρω στο 75%, ενώ στη Γουιάνα και στον Άγιο Μαρτίνο γύρω στο 66%.

Δείτε ΕΔΩ λεπτό προς λεπτό την αντίστροφη μέτρηση για τις γαλλικές εκλογές

Όπως σημειώνει το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πάνω απο ένα εκατομμύριο Γάλλοι ψηφίζουν στα εκτός Γαλλίας εκλογικά τμήματα. Στην Ευρώπη ψηφίζουν σήμερα Κυριακή, οι περισσότεροι δε εξ αυτών στο Λονδίνο, όπου είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους περίπου 70.000 Γάλλοι πολίτες.

Στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών ο Μακρόν είχε λάβει στα εκτός Γαλλίας εκλογικά τμήματα ποσοστά που υπερέβαιναν κατά μέσο όρο τα ποσοστά του στη Γαλλία. Στην Ευρώπη οι περισσότερες κάλπες κλείνουν, όπως και στη Γαλλία, στις 21.00 ώρα Ελλάδας.

Διαβάστε ΕΔΩ όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις γαλλικές εκλογές

Σχετικές ειδήσεις