ΚΟΣΜΟΣ

Αξιωματούχος των ΗΠΑ «καρφώνει» ότι το Ισραήλ ήταν η πηγή των πληροφοριών προς τη Ρωσία

Αξιωματούχος των ΗΠΑ «καρφώνει» ότι το Ισραήλ ήταν η πηγή των πληροφοριών προς τη Ρωσία

Οι απόρρητες πληροφορίες που αποκάλυψε ο Ντόναλντ Τραμπ σε συνάντησή του την περασμένη εβδομάδα με Ρώσους αξιωματούχους στον Λευκό Οίκο δόθηκαν από το Ισραήλ, σύμφωνα με πρώην Αμερικανό αξιωματούχο.

Σύμφωνα με τους New York Times, η αποκάλυψη αυτή προσθέτει μια πιθανή διπλωματική επιπλοκή στο ήδη βεβαρυμμένο κλίμα.

Να σημειωθεί ότι το Ισραήλ είναι ένας από τους σημαντικότερους συμμάχους των Ηνωμένων Πολιτειών και ένας κεντρικός συλλέκτης πληροφοριών στη Μέση Ανατολή.

Η πληροφορία του αξιωματούχου ότι ότι ο Τραμπ αποκάλυψε μερικές από τις πιο ευαίσθητες πληροφορίες του Ισραήλ στους Ρώσους θα μπορούσε να βλάψει τη σχέση μεταξύ των δύο χωρών. Επίσης, εγείρει το ενδεχόμενο να μεταδοθούν οι πληροφορίες στο Ιράν, το στενό σύμμαχο της Ρωσίας και την κύρια απειλή του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι δεν επιβεβαιώνουν ότι ήταν η πηγή των πληροφοριών που μοιράστηκε ο Τραμπ.

Ο Ισραηλινός πρέσβης στις Ηνωμένες Πολιτείες Ρον Ντέρμερ, μιλώντας στους New York Times, επιβεβαίωσε ότι οι δύο χώρες θα διατηρήσουν τη στενή τους σχέση για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

«Το Ισραήλ έχει πλήρη εμπιστοσύνη στη σχέση ανταλλαγής πληροφοριών με τις Ηνωμένες Πολιτείες και προσβλέπει στην εμβάθυνση αυτής της σχέσης στα επόμενα χρόνια υπό τον Πρόεδρο Τραμπ», δήλωσε ο Ντέρμερ.

Σχετικές ειδήσεις