ΚΟΣΜΟΣ

«Ο Τραμπ ζήτησε από το FBI να σταματήσει την έρευνα για τη Ρωσία» - Διαψεύδει ο Λευκός Οίκος

«Ο Τραμπ ζήτησε από το FBI να σταματήσει την έρευνα για τη Ρωσία» - Διαψεύδει ο Λευκός Οίκος

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε ζητήσει από τον πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ να κλείσει την έρευνα για πιθανές σχέσεις μεταξύ του πρώην Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Μάικλ Φλιν και της Ρωσίας, σύμφωνα με πηγή που είδε ένα σημείωμα που είχε γράψει ο Κόμεϊ.

Η νέα αυτή εξέλιξη είδε το φως της δημοσιότητας την Τρίτη (16/05). Το σημείωμα του Κόμεϊ ήρθε στο φως της δημοσιότητας από την εφημερίδα «The New York Times».

Από την πλευρά του, ο Λευκός Οίκος αντέδρασε άμεσα στο δημοσίευμα, δηλώνοντας σε σχετική ανακοίνωση ότι: «δεν ήταν μια αληθινή και ακριβής μεταφορά της συζήτησης που έγινε μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ και του Κόμεϊ».

Ο Κόμεϊ από την πλευρά του φέρεται να έγραψε το σημείωμα μετά την συνάντηση που είχε με τον Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο, μία ημέρα μετά την απόλυση του Φλιν (14 Φεβρουαρίου) που είχε παραπλανήσει τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, σχετικά με την έκταση των συνομιλιών που είχε με τον Ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον Σεργκέι Κίσλιακ το 2016.

«Ελπίζω να μπορείς να το παρατήσεις αυτό», είπε ο Τραμπ στον Κόμεϊ σύμφωνα με πηγή που έχει γνώση για το περιεχόμενο του σημειώματος του Κόμεϊ.

Η εφημερίδα αναφέρει στο δημοσίευμά της ότι στην διάρκεια της συνάντησης στο Οβάλ Γραφείο ο Τραμπ επέκρινε μία σειρά κυβερνητικών διαρροών στα ΜΜΕ, λέγοντας ότι ο διευθυντής του FBI θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο άσκησης διώξεων κατά δημοσιογράφων για τη δημοσιοποίηση απόρρητων πληροφοριών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις