ΚΟΣΜΟΣ

Κινηματογραφική δολοφονία του αρχινονού της Κόζα Νόστρα στο Παλέρμο (Pics)

Κινηματογραφική δολοφονία του αρχινονού της Κόζα Νόστρα στο Παλέρμο (Pics)

Ο αρχινονός της Κόζα Νόστρα, Τζουσέπε Νταϊνότι, 67 ετών, δολοφονήθηκε σε ενέδρα στην Σικελία. Πυροβολήθηκε ενώ ποδηλατούσε σε κεντρικό δρόμο λαϊκής συνοικίας του Παλέρμο, πρωτεύουσας του νησιού. Ο Νταϊνότι είχε καταδικασθεί σε ισόβια, αλλά είχε καταφέρει να αποφυλακισθεί το 2014, παρά τις έντονες αντιδράσεις του ίδιου του διευθυντή της αστυνομίας της πόλης.

Σε πρόσφατη τηλεφωνική συνομιλία που ηχογραφήθηκε από τους δικαστικούς, στελέχη της τοπικής μαφίας επαναλάμβαναν ότι «ο Νταϊνόττι έπρεπε να εξοντωθεί διότι προκαλεί τραγωδίες». Παρά το ότι πραγματοποιήθηκε σειρά επιχειρήσεων με δεκάδες συλλήψεις, τελικά ο 67χρονος νονός δολοφονήθηκε σήμερα 22 Μαΐου στο πλαίσιο ενός «εμφυλίου» στην Κόζα Νόστρα.

Στην αρχή, οι κάτοικοι της περιοχής νόμιζαν ότι ο θόρυβος οφειλόταν σε βεγγαλικά, όπως διηγήθηκε αυτόπτης μάρτυρας στους δημοσιογράφους. Όταν κατάλαβαν ότι επρόκειτο για πυροβολισμούς και μαφιόζική ενέδρα, κάλεσαν την αστυνομία και τους καραμπινιέρους, οι οποίοι απαγόρευσαν αμέσως την πρόσβαση σε όλη την περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις