ΚΟΣΜΟΣ

Πορτρέτα...χαρτοκοπτικής για «είδη υπό εξαφάνιση»!

Πορτρέτα...χαρτοκοπτικής για «είδη υπό εξαφάνιση»!

Τα έργα του Cabral εντυπωσιάζουν ως προς την τεχνική, αλλά και από την συναισθηματική ένταση που αποπνέουν.

Πριν λίγο καιρό, ο Φιλιππινέζος καλλιτέχνης Patrick Cabralκαλλιτεχνική του επωνυμία είναι «darkgravity»- πόσταρε στον λογαριασμό του στο Instagram την επιθυμία του να κάνει ένα έργο τέχνης για αγαθοεργούς σκοπούς. Τον πλησίασε η «Act of Kindness» και ο καρπός της συνάντησης ήταν η σειρά «Είδη υπό εξαφάνιση»: αραβουργήματα χαρτοκοπτικής ζώων που διατρέχουν τον πλέον σοβαρό κίνδυνο να φύγουν για πάντα από τη ζωή μας.

«Είχα τη χαρά να συναντήσω ένα, δυο εκπροσώπους του WWF» λέει ο Cabral. «Ήταν παθιασμένοι με τη διάσωση αυτών των ειδών, αλλά και με το να βοηθήσουν τις κοινότητες που ζούσαν στον περίγυρο των οικοσυστημάτων αυτών των ειδών. Ήθελα να βοηθήσω περισσότερο απ’ το να δημιουργήσω απλά αυτά τα έργα στο ασφαλές πλαίσιο του σπιτιού μου» πρόσθεσε.

Οι λεπτομέρειες των έργων του Cabral -11 διαφορετικά είδη, μέχρι στιγμής- είναι προϊόν επίπονης εργασίας. Πολυεπίπεδα «πορτραίτα» ειδών, όπως η τίγρη της Σουμάτρας, η λεοπάρδαλη του χιονιού, η λευκή τίγρη και άλλα. Τα έργα του Cabral εντυπωσιάζουν ως προς την τεχνική, αλλά και από την συναισθηματική ένταση που αποπνέουν. Το 50% των ποσών από τις πωλήσεις καταλήγει στο WWF Φιλιππίνων. Ας το έχουμε υπόψη μας, όσοι είμαστε περιβαλλοντικά ευαίσθητοι φιλότεχνοι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις