ΚΟΣΜΟΣ

«Καλπάζει» ο Τζέρεμι Κόρμπιν έναντι της Τερέζα Μέι

«Καλπάζει» ο Τζέρεμι Κόρμπιν έναντι της Τερέζα Μέι

Εκλογές Βρετανία:Το προβάδισμα του Συντηρητικού Κόμματος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέιενόψει των βουλευτικών εκλογών της 8ης Ιουνίου έχει μειωθεί σημαντικά την τελευταία εβδομάδα, όπως δείχνουν τέσσερις νέες δημοσκοπήσεις που δόθηκαν σήμερα (28/5) στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας ORB, η απόσταση που χωρίζει τους Συντηρητικούς από το αντιπολιτεύομενο Εργατικό Κόμμα μειώθηκε στις 6 μονάδες, από 12 που ήταν την περασμένη εβδομάδα. Η δημοσκόπηση αυτή δίνει ποσοστά 44% στο Συντηρητικό κόμμα, 38% στους Εργατικούς, 7% στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες και 4% στο ξενοφοβικό UKIP.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε το διήμερο 24-25 Μαΐου, μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ.

Μείωση της διαφοράς, αλλά στις 10 μονάδες (από 13 που ήταν στις 16 Μαΐου) δείχνει και η δημοσκόπηση του ινστιτούτου Opinium για λογαριασμό της εφημερίδας Observer. Σύμφωνα με αυτήν, οι Συντηρητικοί συγκεντρώνουν ποσοστό 45% και οι Εργατικοί 35%.

Λίγο μεγαλύτερη διαφορά, στις 12 μονάδες (από 18 που ήταν στις 13 Μαΐου) δίνει η δημοσκόπηση της ComRes για λογαριασμό των εφημερίδων Sunday Mirror και Independent. H Comres, που ρώτησε διαδικτυακά 2.024 ψηφοφόρους, αναφέρει στην εκτίμησή της ότι οι Συντηρητικοί έχουν πέσει στο 46% ενώ οι Εργατικοί ανέβηκαν κατά 4 μονάδες και έφτασαν στο 34%.

Τέλος, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov για την εφημερίδα Sunday Times, οι Συντηρητικοί προηγούνται με ποσοστό 43% και οι Εργατικοί βρίσκονται στη δεύτερη θέση με 36%. Και σε αυτήν την περίπτωση όμως η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων μειώθηκε μέσα σε μία εβδομάδα κατά δύο μονάδες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις