ΚΟΣΜΟΣ

Τρομοκρατική επίθεση Λονδίνο - LIVE: «Αυτό είναι για τον Αλλάχ» - Δείτε LIVE εικόνα

Τρομοκρατική επίθεση Λονδίνο - LIVE: «Αυτό είναι για τον Αλλάχ» - Δείτε LIVE εικόνα

Τρομοκρατική Επίθεση Λονδίνο LIVE | Ειδήσεις: Συνεχής ροή ειδήσεων για το μακελειό στην καρδιά του Λονδίνου - Δείτε εικόνα από τα ξένα ΜΜΕ

Η επίθεση διαπράχθηκε πριν συμπληρωθούν δύο εβδομάδες αφότου ο Σαλμάν Αμπέντι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί μέσα στον χώρο όπου γινόταν μια συναυλία στο Μάντσεστερ, την 22α Μαΐου, σκοτώνοντας 22 ανθρώπους.

Η νέα επίθεση ακολούθησε εκείνη που διέπραξε την 22α Μαρτίου στο Γουεστμίνστερ ο Χάλιντ Μασούντ, ο οποίος έπεσε με ένα νοικιασμένο αυτοκίνητο πάνω σε πεζούς σκοτώνοντας τέσσερις πολίτες και κατόπιν μαχαίρωσε τραυματίζοντας θανάσιμα έναν αστυνομικό, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά άλλων ανδρών της αστυνομίας.

ΔΕΙΤΕ LIVE EΙΚΟΝΑ

Μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο ποιος ευθύνεται για την επίθεση. Ωστόσο το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) έστειλε νωρίτερα χθες Σάββατο ένα μήνυμα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Telegram, καλώντας τους οπαδούς του να εξαπολύσουν επιθέσεις με φορτηγά, μαχαίρια και κάθε είδους όπλο εναντίον των «Σταυροφόρων» κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ

Σχετικές ειδήσεις